Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsbon Daniel Sandström bäst av 32 000 franchisetagare i Sverige: "Jättekul att få uppskattning"

Kafé- och restaurangägaren Daniel Sandströms framfart har inte gått obemärkt förbi. På lördagen blev han den första någonsin att utses till årets franchisetagare i Sverige – i konkurrens med 32 000 andra.

Annons

Svenska franchiseföreningen håller varje år en gala i Stockholm där årets franchisetagare och -kedjor prisas. Tidigare har endast årets franchisekedja utsetts för hela landet medan franchisetagarna utsetts inom respektive kedja.

Läs också: Så poängsätts Sundsvalls restauranger i White Guide – de toppar listan

Men till årets gala valde man att satsa på några nya titlar – den tyngsta: Årets franchisetagare i hela landet. Då hette vinnaren Daniel Sandström från Sundsvall. Totalt finns 32 000 franchisetagare i Sverige som alla har en potentiell chans att vinna utmärkelsen.

– Det känns ju jättekul att få uppskattning. Det är inte alla dagar man får ett sånt pris, säger Daniel Sandström.

Vad betyder det för ditt framtida entreprenörskap?

– Nja, det är nog mer marknadsföring så jag vet inte om det betyder något särskilt. Men det är i alla fall en bekräftelse på att man gör något rätt.

Läs mer: Apas ägare ska öppna nytt – bland annat Herr Nilsson

Nyligen öppnade han sitt femte Wayne's coffee, på nya Avion shopping vid Ikea i Umeå. Sedan tidigare har han kaféer i Sundsvall, Birsta, Härnösand och ytterligare ett i Umeå. Dessutom driver han restaurang Apa i Sundsvall som i år utökas med bland annat kött- och fiskrestaurangen Herr Nilsson.

– Det är en del på gång. Från början hade jag sju Wayne's men jag har städat bort ett par dåliga enheter sedan dess. Det har gått jättebra det senaste året, och i år borde det bli ännu bättre, säger han.

Kaféet i Härnösand är dock fortsatt ute till försäljning i väntan på att rätt köpare ska dyka upp.

Läs mer: Kafé i Härnösand utlagt till försäljning: "Jag hinner inte riktigt med"