Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsbon Johan Gyllenkrok i LA firar julen med lyxiga julkort – i sann Hollywoodanda

Johan Gyllenkrok från Sundsvall går "all in" på julen.
Los Angeles-villan pyntas med klass och varje år får en modefotograf föreviga familjen till årets julkort.
– Jag gillar lite glamour, så det är en röd tråd.

Sedan 15 år tillbaka bor Johan Gyllenkrok från Sundsvall i USA. Han kommer från en anrik adelsfamilj och gör nu karriär som ansiktet utåt för en exklusiv armbandsurtillverkare och umgås med de allra rikaste i USA.

Privat älskar han att ordna fester och har ett stort intresse för inredning och design. Därför sparar han inte på krutet när han julpyntar sitt hem. Sedan fem år tillbaka låter han dessutom en proffsfotograf ta bilder till ett julkort på familjen som de skickar till 300 vänner.

– Vi har en italiensk modefotograf som är vän till oss som kommer hem och tar korten, men dekorationen har jag designat för vår egen skull. Korten tas antingen i vårt hem i West Hollywood eller i vårt hus i skidorten Big Bear.

Varje år får ett nytt tema, men glamour är ofta en röd tråd.

– I år så ville jag göra något riktigt glamoröst och var inspirerad av "Old Hollywood glamour" med mycket guld, silver och vita smokings. 

Hur firar du jul i Los Angeles? 

– Jag lagar alltid svenskt julbord och Jose har lärt sig älska svenska jultraditioner, speciellt den hemgjorda glöggen. Eftersom man inte hittar allt svenskt i butikerna, så gör jag allt själv. Förra året tillagade jag tolv liter glögg till första advent och trodde det skulle räcka, men de blev så omtyckta och jag gav bort så mycket att jag fick göra tjugo liter till i mitten på december.

Saknar du julen i Sverige?

– Enormt mycket. Jag saknar julmarknaden i Sundsvall där man kan köpa hemmalagad senap, knäck och juldekorationer eller något så enkelt som att gå en kall kväll längs gågatan med julbelysning, stora dalande snöflingor och snön som knastrar under fötterna.