Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsbons härliga inställning till snökaoset – bilden har gillats tusentals gånger

Alnöbon Björn Wennbergs skämtbild om att trotsa vädret har fått en enorm spridning och blivit mer eller mindre en viralsuccé.
– Det blev lite större än jag hade trott, säger Björn Wennberg.

Under en av de snöigaste vinterdagarna i år hittills låg Björn Wennberg inne i sin bostad på Alnö i Sundsvall med feber. Då fick han idén till spontanbilden som skulle bli en succé på sociala medier och sedan användas i olika sammanhang på nätet och i tv.

– Det blev den ultimata kontrasten med mig i en solstol samtidigt som vi hade den värsta snöstormen på åratal. Jag kände att ska man göra en rolig bild så gäller det att ta chansen. Jag hade dessutom feber den här dagen så jag behövde samtidigt kyla av mig, säger Björn Wennberg.

Läs mer: Stort snöoväder över länet – och ännu mer snö väntas: "Ser inte riktigt ut att ta slut än"

Bilden har fått nästan 300 likes på Björns egen Facebookdelning samt 200 likes i en delning av bilden som en annan person gjort.

I en jaktgrupp på Facebook fick bilden inte mindre än 1 500 likes. Det var det första forumet Björn publicerade bilden i. Sedan har vänner och vänners vänner fortsatt att dela den.

Hade du väntat dig det när du lade upp den?

– Nej, det blev lite större än jag hade trott. Bilden dök ju även upp i tv, då hörde många av sig till mig, säger Björn Wennberg.

Bilden har dessutom olovligen tagits på nätet och använts i andra sammanhang som Björn inte ens var medveten om.

Sajten Nuntium har använt bilden i en text som delar in den svenska befolkningen i Stockholmare, Göteborgare, Malmöbor, "Folk i Skåne" och Gävlebor. Där ska Björn Wennbergs representera den stereotypa norrlänningen som "klarar kylan bättre än oss andra", något han själv inte hade en aning om förrän Sundsvalls Tidning frågade vad han tyckte om det.

– Men va fan... Nej, jag hade ingen aning. Skönt att få den etiketten, haha, säger Björn Wennberg skämtsamt.

Gick febern ner och planerar du några fler viralsuccéer inom kort?

– Febern gick ner, tur det. Ja, jag får försöka till midsommar, för det lär vara lika mycket snö kvar då, säger Björn Wennberg.