Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsboxaren är klar för OS i Rio

I tisdags feber och kraftig förkylning.
På fredagen 3–0 mot sydafrikanen Luvuyo Sizani. Nu är Sundsvallsboxaren Kennedy Katende klar för OS i Rio de Janeiro i sommar.

Annons

Christer Starrin, tränare vid Sundsvalls Boxningsklubb, kom med meddelandet under kvällen på klubbens Facebooksida: Kennedy Katende är klar för OS i Rio de Janeiro.

Sundsvallsboxaren har, efter två veckors hård träning i USA, i veckan befunnit sig i Kameruns huvudstad Yaoundé för de afrikanska OS-uttagningarna. Tidigare i veckan drabbades han av kraftig förkylning och feber, men vann trots det i kvartsfinal mot nigerianen Umar Sadiq. På torsdagen mötte han i semifinalen den favorittippade algeriern Abdelhafid Benchabla. Katende, som tävlar i 81-kilosklassen, förlorade matchen med 3–0 och mötte därför på fredagen sydafrikanen Luvugo Sizani, som även han förlorat sin semifinal. De två slogs om den sista OS-platsen – och Katende gick segrande ur mötet med 3–0.

Katende återvände för mindre än ett år sedan till boxningen efter tre års uppehåll. Han kommer under OS att tävla för sitt hemland Uganda.

Läs mer:

Kennedy Katende vill satsa mot OS i Rio 2016

Katendes tuffa väg till comebacken

Boxaren Kennedy Katende ett steg närmare OS

OS-platsen närmar sig för Katende