Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsföretag begär rekonstruktion

Anthill med 84 anställda i Sundsvall har begärt att företaget ska rekonstrueras.
Det är historiska skulder som gör att vi tar till den här möjligheten, säger styrelseordförande Mats Grube.

Anthill arbetar med bland annat kundtjänst och undersökningar och har totalt cirka 500 anställda. Av dessa finns nära hälften i länet, 156 i Sollefteå och 84 i Sundsvall.

Både vår bank och skattemyndigheten bedömer det som mycket vettigt att vi nu väljer att göra en företagsrekonstruktion, säger Mats Grube, styrelseordförande Dacke Group Nordic AB, som äger Anthill.

Vi har på senare tid jobbat hårt och fått lönsamhet på verksamheten. De problem vi har är att vi dras med gamla skulder, säger Mats Grube.

Även från fackligt håll ser man positivt på att företaget nu tagit det här beslutet.

Det är bra att det nu görs något så det här tycker vi är en bra möjlighet, säger Rickard Holmgren, företrädare för facket (Unionen) i Sundsvall.

Finns det någon oro för framtiden?

Nej, inte direkt. Företagsledningen har sagt att både vi och Sollefteå är lönsamma, så det ser bra ut, svarar Rickard Holmgren.

Några definitiva garantier kan nu inte företagsledningen ge.

För dagen har vi inga planer på att göra några förändringar av själva verksamheten, men vi vet förstås ännu inte vad rekonstruktionen ger, säger Mats Grube.

Företaget har på senare tid försökt hitta finansieringslösningar, men inte lyckats där finanskrisen försvårat möjligheten.

En företagsrekonstruktion innebär att ett företag med en bra idé, men som för dagen saknar ekonomiska muskler, kan rekonstrueras utan konkurs.