Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsföretag nominerat för pris i Almedalen: "Jätteroligt att vara här"

Paralox är, som enda Sundsvallsföretag, utvalt till att delta i en stor företagsgala under Almedalsveckan.
– Visst vore det kul att vinna men att vara här och existera är jätteroligt för vår del säger Peter Stenquist, vd.

Peter Stenquist befinner sig just nu på plats i Almedalen i Visby för att representera sitt byggföretag Paralox. Tillsammans med 50 andra företag är de utvalda att delta i tävlingen "Serendipity Challenge". Den årliga tävlingen riktar sig till nya bolag med unika och spännande idéer. För Paralox och Peter Stenquist är inte det viktigaste att vinna något utan att de får chansen att knyta kontakter och marknadsföra sig själva.

Läs mer: De har uppåt väggarna mycket jobb

– Det är jätteroligt att få visa upp sig på en sådan arena. Vi får möjligheter att träffa investerare och rätt kontakter i våra fortsatta steg. Bara att vara här och existera är jätteroligt för vår del. Det finns mycket intressant att se här, många duktiga entreprenörer, säger han.

Paralox har tagit patent på ett byggsystem som de menar ska göra det billigare och effektivare att bygga villor och andra byggnader.

– Det billigaste sättet att bygga idag är att förproducera väggarna i stora block och sen lyfta dem på plats. Det som vi har patent på är att vi delar på stommen utan att förändra den vilket gör att väggarna istället bli små block som lätta och enkla att sätta ihop. Vi kan också lagerhålla väggarna, så att alla hus som du ser kommer vi kunna ha på vår lagerhylla, säger Peter Stenquist.

Läs mer: Sundsvallsföretag satsar på miljövänligt husbygge - "Bara dumt att inte ta den vägen"

Just i Almedalen hoppas han kunna träffa och prata med politiker.

– Det är framför allt inom det kommunala byggandet vi tror att vi kan göra skillnad. Eftersom de byggena inte är massproducerade tror vi att våra produkter kommer spara kommunerna mycket pengar, säger Peter Stenquist.

Läs också: Nu öppnar kaféet på Skeppshamn igen – entreprenör tar över