Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsföretag vinnare i Venture Cup – går vidare till riksfinalen

Start up-företaget Organofuel från Sundsvall och Mittuniversitetet belönades med 50 000 kronor i Venture Cups regionfinal.

Annons

Glada vinnare på Venture Cups regionfinal. Längst till vänster Italo Sanhueza från Organofuel i Sundsvall.

Tävlingen avgjordes i Skellefteå på torsdagskvällen. Organofuel Sweden vann i klassen Top Tech och var en av fyra vinnare från de fyra nordligaste länen som nu går till riksfinalen.

Bolaget har utvecklat en teknologisk plattform för att på ett unikt sätt att framställa biomaterial och biodrivmedel utifrån skogsprodukter.

– Vinsten öppnar upp nya dörrar till kunder, investerare och samarbetspartners. Nu kan vi jobba vidare med att kommersialisera vår teknologi, säger Italo Sanhueza från Organofuel i ett pressmeddelande.

Läs också: Virkesmätning med drönare – en av landets bästa idéer

I teamet ingår personer med kompetens från både svenska och utländska universitet: Samson Afewerki, Luca Deiana, Armando Cordova, Claes-Göran Beckeman, Anders Niclazon och Italo Sanhueza.

Bland vinnarna fanns också Bara Bättre från Örnsköldsvik. De har ett koncept som ska hjälpa chefer i första hand inom frisörföretag att kommicera ekonomi till sina anställda på ett lättbegripligt sätt och coacha personalen. Därmed ska man höja lönsamheten.

■ ■ För mer nyheter om Sundsvall – följ ST.nu på Facebook och Twitter.

Annons