Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsföretagare åtalas – misstänks ha lurat kunder på hundratusentals kronor

En företagare i Sundsvalls kommun misstänks för att under två års tid ha lurat kunder på pengar – till en sammanlagd summa av 421 000 kronor.

Annons

Företagaren bedriver verksamhet i enskild firma och ska enligt stämningsansökan uppsåtligen ha lämnat oriktiga uppgifter på fakturor till sina kunder. På fakturorna ska företagaren ha angivit att den enskilda firman innehar F-skattsedel, trots att sådant inte är fallet.

Under hela 2013 och 2014 ska företagaren sammanlagt ha ställt ut omkring 500 fakturor där han, via oriktiga uppgifter, visat på kundernas skyldighet att betala skatt. Den sammanlagda skatt som kunderna betalat till företagaren uppgår till en summa av 421 000 kronor.

Företagaren misstänks även för att, under samma period, uppsåtligen ha åsidosatt den enskilda firmans bokföringsskyldighet genom att inte bokföra firmans affärshändelser.

Nu åtalas företagaren för skatteredovisningsbrott samt bokföringsbrott.