Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsföretaget på amerikansk topplista

Det lilla Sundsvallsföretaget Observit har hamnat på en topplista i en amerikansk facktidning.
– Otroligt kul, och värdefullt för oss, säger vd Lars Flodén.

Det är magasinet CIO Review, inriktad på IT-branschen, som listat de 20 mest lovande företagen inom integrerade lösningar, alltså maskiner som trådlöst samverkar med varandra.

Enligt magasinet har man låtit en kompetent jury välja ut företagen som erbjuder de bästa lösningarna, inklusive kostnadseffektivitet och flexibilitet.

– Och vi finns ju inte ens på den amerikanska marknaden. Men när vi tar steget in dit, så är förstås den här utmärkelsen viktig, menar Lars Flodén.

I fjol berättade ST om Observit och deras programvara som gör det möjligt att direkt se om exempelvis ett hot inträffar i en buss. Programvaran fanns då i Axis-kameror i 500 SL-bussar i Stockholm.

– Nu samarbetar vi med bussbolag på flera håll i landet, innan årets slut finns vi nog i över 2 000 bussar, säger Flodén.

Bussbolagen och polisen kan koppla upp sig direkt om en incident inträffar, och numera även försäkringsbolag.

– I England ger kamerorna sänkta försäkringspremier, så där har ett antal bussbolag nappat. Men där finns kamerorna också i på försök exempelvis ambulanser och varutransportfordon, berättar Lars Flodén.