Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallskaptenens brev till fansen inför derbyt

Sundsvall Hockeys lagkapten har skrivit en text till supportrarna inför helgens derby.

När jag var kring 17 år spelade jag mitt första seniorderby mot Timrå. Materialarna Anders Sjöberg och "Frisse" (Mats Söderlund) kom till skolan och letade mig i klassrummet för att jag skulle skriva på några papper för att få vara med.

De hittade mig inte där, utan kom och jagade mig på Köpmangatan i stället.

De här derbymatcherna betyder enormt mycket när man kommer härifrån stan. Innan jag gick till Timrå var det snudd på hatkänslor, men när lagen spelade i olika serier blev det lite lugnare.

Nu var det så länge sedan jag spelade med Timrå, och jag har alltid sagt att jag vill spela med Sundsvall Hockey igen. Klubben betyder enormt mycket för mig, det är här jag har vuxit upp och lärt mig allt jag kan. En derbyseger skulle också betyda enormt mycket för laget, och vi är i behov av poäng just nu.

Det känns som att folk har väntat på de här derbyna och att det är något som regionen längtat efter. Förhoppningsvis kommer derbykänslan tillbaka även på läktaren.

Jag hoppas att ni kommer dit och stöttar oss, det är det vi behöver. Att ni gör ert avtryck på läktarna och skapar en bra inramning, och jag kan lova att vi kommer göra allt vi kan för att bjuda er på så mycket som möjligt.

För oss i laget gäller det att göra mål så vi märker hur många Sundsvallssuportrar som är på plats!

Som spelare är det enormt roligt och spännande att spela det här derbyt, och jag hoppas och räknar med att det kommer vara heta känslor på isen.

Under tiden i Leksand var det tuffa derbyn mot Mora, men för mig som kommer utifrån var det kanske inte riktig samma sak. Nu vet jag inte hur jag kommer att reagera den här gången, men jag kommer i alla fall att vara tänd till hundra procent.

//Johan Svedberg, med hjälp av Oskar Lund.

LÄS MER: Timråkaptenens brev till fansen

Läs också:

TV: Fredagens livesändning kan du se här.

TV: Uppsnacket på lördag ser du här.

TV: Se eftersnacket på lördag här.

Känsloladdat derby – 16 spelare har representerat båda klubbarna

Krönika: Det här håller inte – det är för ihåligt i Timrå IK

Så laddar lagen om inför derbyt

Polisens beredskap inför derbyt

Profilerna berättar om det derbyslagsmålet

Fahlbergs fem derbyminnen

Ordkriget inför derbyt

Timrås klubbdirektör om bakslaget i försäljningen av arenanamnet

TV: Timråtränaren om vilka som saknas i derbyt – och vem som står i mål