Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallslaget i möte med drömvärvningar

Sundsvalls IBF tillhör toppen av division I och slåss om en kvalplats till Superligan.
Redan nu börjar arbetet med nästa års trupp.
Inom kort åker Tomas Stenlund till Göteborg för att träffa två drömvärvningar.

I våras kunde ST-sporten berätta att Sundsvalls IBF jagade landslagsbacken och Sundsvallstjejen Isabell Krantz och hennes sambo, finska landslagsspelaren Laura Manninen.

Läs mer: Sundsvalls IBF jagar landslagsback

Den gången valde Krantz och Manninen att stanna i Pixbo och Göteborg – men nu gör IBF ett nytt försök.

Tränaren Tomas Stenlund åker till Göteborg i mitten av december för ett möte med duon.

– Jag åker ned innan jul och ska försöka få till en bra presentation och se vad vi kan göra för att de ska spela med oss nästa år, säger Stenlund.

– Kan vi få in en eller två toppspelare kan det säkert få fler att komma efter.

Samtidigt finns det flera andra före detta Sundsvallsspelare i högstaligan som IBF är intresserat av. En är Dalens Louisa Turton.

– Kul att höra att man är eftertraktad, och någonstans har man ju funderat på hur det skulle vara att spela med sin moderklubb i en eventuell högsta division, säger Turton.

– Jag har ett år till på kontraktet, men till sommaren tar jag min masterexamen i finansiering så det handlar mycket om min jobbsituation därefter.

Tomas Stenlund:

– Innan januari är slut ska vi ha klart för oss vad vi kan göra för att få några av de här spelarna att vilja spela med oss nästa säsong. Vi vill vara klara med truppen tidigt, för om vi inte tar steget upp i år vill försöka göra det nästa säsong. Det känns som vi är på rätt väg.