Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsmålvakten om väntan på skadedomen: "Går på nålar"

Under sin tid i Timrå IK hade Magnus Åkerlund stora skadeproblem och känner själv att han fick en stämpel på sig att han hade lätt för att gå sönder.
Sedan dess har han jobbat hårt för att hålla kroppen hel – då kom smällen i förra veckan.
Nu väntar Åkerlund på en magnetröntgen.
– Det här är jävligt jobbigt, säger han.

Mot Tingsryd i fredags skadade Sundsvall Hockeys målvakt Magnus Åkerlund knät.

– Killen kom från kanten och trillade över mitt ben. Jag hade bara koll på pucken och i min värld hade jag inte en tanke på att han skulle åka in i mig. Det högg till ganska bra, sa Åkerlund i helgen.

Läs mer: Åkerlund röntgas i veckan

Sundsvallsmålvakten har haft problem med knäskador tidigare i karriären.

– Det jag tänker på är att jag hoppas att det ska vara så bra som möjligt, det har gått tre dagar och man går redan på nålar. Hela grejen är jobbig, och jag har ju haft en liten stämpel tidigare med att jag haft problem. Nu har det känts bra i fem års tid, jag har tränat bra och inte haft något strul alls med mina knän. Sedan kommer en kille och kör rakt över benet, det kvittar om jag hade varit Hulken så hade knät ändå inte pallat, säger Åkerlund.

Han har sedan tiden i Timrå IK jobbat hårt med att hålla sig skadefri.

– Då hade jag megastrul och fick en stämpel att jag hade lätt att gå sönder. Sedan träffade jag olika naprapater och har fått bra hjälp med olika övningar för att stabilisera musklerna. Nu senast har jag kört efter ett fantastiskt bra schema som jag fått av vår naprapat Krister Olsson, och jag har inte haft några känningar alls, säger han.

Tanken är att Magnus Åkerlund ska magnetröntgas under den här veckan och att man sedan ska få ett slutgiltigt besked om skadan. Något spel den här veckan blir det garanterat inte.

– De har sina aningar om vad det kan vara, men vi väntar på röntgenbilderna, säger han och fortsätter:

– Söndagen var en tung dag när man i vanliga fall skulle ha gått upp käkat frukost och sedan satt sig på bussen till match. Nu kände jag en rastlöshet att inte få vara med laget.