Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsprofilen invald i Hall of Fame: "Världens bästa målvakt"

Tidigare i år blev Elisabeth Leidinge invald i Göteborgsidrottens Hall of Fame.
Nu har hon även valts in i Svensk fotbolls dito.
– Det var både överraskande och jättekul, säger Leidinge.

Annons

För tolv år sedan valdes de första personerna in i Hall of Fame, något som Sveriges fotbolls historiker och statistiker (SFS) står bakom. Då handlade det om Orvar Bergmark, Ralf Edström, Karl "Köping" Gustafsson, Anton Johanson, Sven Jonasson, Rudolf "Putte" Kock, Erik Nilsson, Torbjörn Nilsson, Gunnar Nordahl, Sven Rydell och Pia Sundhage.

I år valdes ytterligare fem namn in i det ärofyllda sällskapet.

En av dem är Elisabeth Leidinge, som tidigare i år blev invald i Göteborgsidrottens Hall of Fame.

– Jag var i Skottland när de gjorde detta och så började jag få massa gratulationer. Då tänkte jag att de var sent ut med det, skrattar Leidinge och fortsätter.

– Men det här var något helt annat. Det har blivit som små julklappar här och där.

Hur känns det?

– Det var både överraskande och jättekul att det fortfarande är någon som kommer ihåg att man hållit på. Alla priser är godtyckliga, men visst hade jag en bra karriär med bland annat VM-brons i Kina. Det här blir som ett extra kvitto på att man gjort bra prestationer.

I juryns motivering beskrivs Leidinge som "världens bästa målvakt".

– Det är jättekul och en väldigt fin motivering. Man har ju spelat ett antal år och bet sig kvar sen, det är ett livslångt intresse, säger hon.