Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsprofilen kan bli årets spelare – i Norge

Just nu pågår en omröstning om vilka fotbollsspelare som varit bäst i Norge 2015.
IFK Sundsvall-produkten och den förre GIF Sundsvall-spelaren Pontus Engblom är en av kandidaterna till "Gullballen".
På tränarsidan är ytterligare en före detta Giffare nominerad.

Pontus Engblom har gjort succé under säsongen i Sandnes Ulf i den norska andraligan.

LÄS MER: Ex-giffarens målsuccé

På 25 matcher har 23-åringen gjort 17 mål och han är därmed en av de stora anledningarna till att Sandnes Ulf varit med i toppen av serien under säsongen.

Med två omgångar kvar är däremot chansen att nå de två uppflyttningsplatserna borta för tabellfemman, men Pontus Engblom har fått ett kvitto på sin fina säsong. IFK Sundsvall-produkten är en av tre nominerade som kan röstas fram till "årets spelare i OBOS-Ligaen".

"Gullballen 2015" delas ut till totalt åtta spelare från olika kategorier. Det handlar om årets målvakt, back, mittfältare, anfallare, tränare, domare, talang och dessutom årets spelare i OBOS-Ligaen.

Pontus Engblom konkurrerar med Branns Fredrik Haugen och Sogndals Babacar Sarr.

LÄS MER: Här kan du rösta

I kategorin "årets tränare i Tippeligaen" så finns ett annat Sundsvallsbekant namn med. Den före detta GIF Sundsvall-tränaren Jan Halvor Halvorsen, numera i Bodø/Glimt, slåss om titeln med Rosenborgs Kåre Ingebrigtsen och Stabæks Bob Bradley.

Det är det norska fotbollförbundet tillsammans med Norsk Toppfotboll och TV2 som ligger bakom priset som kommer att delas ut 8 november. Omröstningen pågår till den 31 oktober.