Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallssnobbarna ratar sin vackra stad och är för fina för bussen

Replik på Status hindrar oss från att ta bussen – men klaga inte när du själv bidrar till trafiken, ST 25/10.

Jag läste att Sundsvallsbor ratar bussåkande här i Sundsvalls stad för att det är låg status att åka buss i kollektivtrafiken. Som stockholmare baxnar jag inför uttalandet. Jag kommer från Kungsholmen och har arbetat på Östermalm i Stockholm. För bara några månader sedan var jag en trogen bussåkare på linje 4 som sammanknöt Kungsholmen och Östermalm. En av Stockholms största busslinjer, kanske den största.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag är fullt medveten om att jag som stockholmare blir observerad där betraktare bara väntar på att få någon av sina fördomar om stockholmare bekräftade. Snobbiga fasoner, överlägsna attityder, skryt och ett överlägset helikopterseende är bara några av de saker som förväntas av mig från boende i landsorten. Men hör ni, jag är absolut inte förmer än andra människor i min omgivning. Jag är av samma skrot och korn som mina före detta medmänniskor på Kungsholmen och Östermalm i Stockholm. Varken mer eller mindre.

Ni Sundsvallsbor lever i Sveriges vackraste stad som ni vänder ryggen? Ni ratar Sveriges vackraste stad för att ni är för fina för att åka buss?

Lätta på stöddigheten, Sundsvallsbor, och våga ta bussen in till Sundsvalls city. En bekant till mig sa sig vara halvtrött på Birsta city och menade på att stället borde utvecklas till mer "drive in" där handel ägde rum direkt genom bilfönstret om man nu skall prata om utvecklad service, menade min nye vän. Jag häpnar!

Klart är att mina fördomar om Sundsvallsbor nu är krossade. Jag förväntade mig enkla rejäla människor som levde nyttiga liv och inte drog sig för något som skulle kunna uppfattas som obekvämt här i livet. Men här i Sundsvall är det tvärtom.

Ni Sundsvallsbor lever i Sveriges vackraste stad som ni vänder ryggen? Ni ratar Sveriges vackraste stad för att ni är för fina för att åka buss? Låt mig bara påminna er bilåkande Sundsvallssnobbar om att linje 606 går mellan Danderyds sjukhus och Djursholm. Gettot Djursholm?

Kliv ner från era höga hästar, Sundsvallsbor. Lär er åka buss, om inte annat för bekvämlighetens skull!

En liten enkel 08:a

Läs även:

Sveriges vackraste stad har ett ovanligt tråkigt torg – riv barackerna och bygg en saluhall

1800-talsvillor och en påhittad skyline är inget att bevara – bygg i Sundsvall!

En tusenlapp i månaden för parkering är galet – sätt in fler bussar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel