Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsspelaren poängdrottning i Damkronorna

Förbundskaptenen Leif Boork har tagit ut Damkronornas trupp till Women's Nations Cup i Füssen, Tyskland, som avgörs den 4–7 januari.
Som väntat är två Sundsvall Wildcats-spelare med.
En av dem är hela Damkronornas poängdrottning den här säsongen.

Annons

Flera landslagsmeriterade centrar dras med skador, men några av dem har börjat köra igång igen i sina klubblag.

– Vi har en del problem med skador på centrar, där fattas en del spelare, men vi hoppas att de kommer tillbaka till VM, säger Boork.

Säsongens främsta poängplockare, Erica Udén Johansson, finns med i turneringen. Sundsvallsforwarden, som dessutom fick ett diplom av förbundet efter att ha gjort sin 100:e landskamp den gångna helgen, har svarat för fyra mål i landslagströjan i höst.

Däremot saknas tvåan i interna poängligan, Djurgårdens Hanna Olsson (3+0).

Sverige inleder turneringen med match mot Kanada den 4 januari och avslutar gruppspelet (tre lag) mot Ryssland två dagar senare. Den avslutande placeringsmatchen spelas den 7 januari.

– Det ska bli spännande att se var vi står mot lag vi inte möter så ofta, säger den svenske förbundskaptenen, som också meddelar att Emma Eliasson inte är uttagen av privata skäl.