Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsspelarens viktras – gick ned tolv kilo under sommarträningen med Anton Lander

Tommy Stenqvist var skadad hela förra säsongen och opererades.
Efteråt kunde han inte träna ordentligt och gick upp i vikt.
Under sommaren tränade han sedan stenhårt tillsammans med NHL-proffset Anton Lander – och gick ned tolv kilo på två månader.
Nu har han endast missat två matcher den här säsongen.

Annons

Förra säsongen i Timrå IK blev inte vad Tommy Stenqvist hade hoppats. Han var skadad hela året och tvingades till operation.

Läs mer: Därför lämnar han Timrå för Sundsvall Hockey

– Efter det kunde jag inte träna så mycket kondition, men jag fortsatte käka som vanligt och la på mig lite vikt, säger han.

Normalt brukar Stenqvist väga kring 80 kilo, men under skadeperioden gick han upp till 90.

– I april kunde jag börja springa lite, och sedan började jag träna med Anton Lander på ledigheten i juli. Då började jag rasa i vikt. Jag gick ned ungefär tolv kilo på två månader, säger Stenqvist.

Vad körde ni för träning?

– Vi sprang mycket intervaller och i trappor. Något pass var 40 minuters löpning upp och ned för trapporna till Norra Berget. Det var lite blandat och väldigt bra träning, och när vi gick på is var jag i bra form.

Hur var det att komma i gång efter skadeperioden?

– Det var riktigt jobbigt från början, det var tur att Anton drog med mig där. Det var skönt att ha någon som peppade igång en. Från början rullade man fram, och nu blåser jag nästan bort av en vindpust, skrattar Stenqvist.

Läs mer: Han åker tusentals mil för att se sonens Sundsvall Hockey

Träningen verkar ha gett bra resultat. Den här säsongen har den skadedrabbade backen endast missat två matcher med Sundsvall Hockey i Hockeyallsvenskan.

– Nu ligger jag på ungefär 78 kilo i vikt, och runt 80 känns lagom för mig. Det är jättekul att spela hockey nu, och det är många personer som har hjälpt och stöttat mig när jag varit skadad. Det är svårt att säga att man njuter när man ligger sist i serien, men det är skitkul att spela hockey igen, säger han.