Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallstjärnan om otäcka scenerna efter slaget från Modoforwarden: "Låg orörlig – kunde inte gå"

Isabell Palms klubbslag träffade Danielle Stone så illa att hon knappt kunde gå efter matchen mellan Sundsvall Wildcats och Modo Hockey.
Nu berättar lagkamraten Erica Udén Johansson om de otäcka scenerna i omklädningsrummet.
– Hon hade knappt någon balans och mådde pyton, säger Wildcatsstjärnan.

Matchen mellan Sundsvall Wildcats och Modo Hockey blev, minst sagt, kaosartad.

När slutsignalen löd hade hemmalaget Sundsvall dragit på sig tre hjärnskakningar varav en kraftig på Danielle Stone. Det var i slutet av den tredje perioden som kanadensaren fick, efter en kampsituation vid sargen, ett slag över huvudet/nacken från Modos Isabell Palm.

– Jag var i ett friläge och hade tänkt göra mål, precis när det hände. Jag blev förbannad först och tänkte varför de blåste av. Då vänder jag mig om och ser Danielle ligga orörlig vid sargen. Då förstod man direkt att något hänt, berättar Sundsvalls Erica Udén Johansson.

Låg hon helt orörlig?

– Ja, hon låg vid sargen och rörde sig knappt. En av våra ledare var snabbt ut från bänken och pratade med henne. Jag pratade med henne direkt efter och frågade hur hon mådde för det var en tydlig smäll mot huvud. Jag har en del kunskap och utbildning om huvudskador och jag ville kolla att det inte var något med nacken, men då sa hon att det mest var huvudet som gjorde ont. Och då fick de andra ta hand om henne.

Hur mådde hon efter matchen?

– Hon var helt vimmelkantig och hade svårt att gå. Hon hade knappt någon balans och mådde pyton. Det gick inte att prata med henne så mycket i går. Hon var borta och dimmig i huvudet. Det enda hon sa egentligen var att hon hade ont i huvudet och käken. Det var det jag hörde, vi ville lämna henne i fred så att hon fick vila, berättar Johansson som fick hjälpa Stone att gå i omklädningsrummet efter matchen.

– Hon satt i en del av omklädningsrummet när hon kom in efter smällen och hade sina grejer på andra sidan, men hon kunde inte gå själv dit så två av oss fick hjälpa henne över. Hon var jättevinglig.

LÄS MER: Skandalscener i länsderbyt

Erica Udén Johansson har i efterhand sett slaget från Isabell Palm, men tycker sig inte kunna urskilja var slaget egentligen träffar Danielle Stone. Tidigare under måndagen var hon i kontakt med Melissa Waldie, som också ådrog sig en misstänkt hjärnskakning, för att höra hur Stone mådde.

– När jag pratade med vår andra kanadensare Melissa hade inte Danielle vaknat än, men jag anser att hon har en rejäl hjärnskakning. Med tanke på hur hon mådde i går (söndag).

Hon kommer bli borta ett tag alltså?

– Hon kommer inte vara tillbaka på ett bra tag, så är det.

LÄS MER: Slaget anmält till disciplinnämnden

Sundsvalls tränare Lars Johansson var, precis efter slutsignalen, upprörd över hur tufft spelet varit under matchen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Lars Johansson sa han till Sporten.

Modos lagkapten, Erika Grahm, tyckte däremot inte att nivån var särskilt annorlunda jämfört med andra Riksserien-matcher.

– Då har han inte sett många fysiska damhockeymatcher, så farligt var det inte. I så fall var vi inte på samma match, säger Erika Grahm, säger hon.

Erica Udén Johansson, som har stor erfarenhet från landslagsspel och Riksserien, anser att domaren inte tog sitt ansvar under matchen utan tillät nivån att stegvis bli högre.

– Det är alltid tuffa matcher mot Modo, men på slutet spårade det.

På vilket sätt?

– Det blev mer efterslängar, tjafs och hårdare tacklingar. Det var grejer som inte vara nära pucken. Samtidigt släppte domaren på allt så då tog vi allt vi fick. Domaren kunde ha stopp för det tidigare, säger hon och fortsätter:

– Det stegrande inte direkt, utan mer smygande eftersom. När första smällarna började tänkte man: "Vad i helskotta händer?". Då tycker jag att det är domarens ansvar att lugna ned, när den ser att det blir för mycket, men nu kördes det bara på.

LÄS MER: Modos lagkapten slår tillbaka: "Då var vi inte på samma match"