Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallstränaren efter förlusten: "Vi är klart bättre än Västerås i dag"

Sundsvall Hockey går till uppehåll med en 1–3-förlust mot Västerås i bagaget.
Med lite flyt hade det varit omvända siffror.
– Sett över 60 minuter tycker jag vi är klart bättre än VIK, säger tränaren Leif Strömberg.

Temat för dagen i Sundsvall Hockey kan sammanfattas med oflyt.

Viktor Hertzberg hade ett jätteläge i en två mot etta, men missade.

Christian Söderström hade en puck på mållinjen minuter senare.

Sen fick Västerås powerplay och tog ledningen och gjorde ytterligare ett mål innan första perioden var över.

– Vi spelar väldigt bra boxplay i matchen, men där får de ett överspel och han är lite skymd. Men i en sammanfattning av perioden så tycker jag vi är klassen bättre och har lite oflyt. Det kändes hårt. Jag tycker någonstans att vi blir bättre och bättre, säger Leif Strömberg.

Bara tre minuter in i andra perioden small det igen bakom Magnus Åkerlund. Den här gången efter att Nick Sorkin fått en fin passning från Andreas Borgman och inte gjorde några misstag på sitt friläge.

Efter det målet tog Sundsvall time out.

– Precis innan de gör 3–0 säger jag till Göran att vi måste ta time out för att vi inte var tillräckligt rädda om pucken. Och det är ju en sådan omställning som de sätter. Så det kom väldigt illa, säger Strömberg.

I den tredje perioden vann Sundsvall skotten med 18–8, men fick bara in en puck.

Det när Markus Kinisjärvi snappade upp en målvaktsretur när drygt halva perioden var spelad.

Sundsvall pressade sedan på för ytterligare reducering. Närmast var Viktor Hertzberg som prickade stolpen med minuten kvar, men Sundsvall fick nöja sig med ett mål för dagen.

– I tredje perioden tycker jag att det är spel mot ett mål i princip. Igentligen finns det inte så mycket att klaga på, vi gör satans massa bra saker där ute. Vi har 2–3 rullandes på linjen flera gånger om, säger Strömberg.

Nu väntar ett uppehåll för Sundsvall som gått hårt åt spelarna på slutet, speciellt på backsidan med Mats Hansson, Tommy Stenqvist och Eric Moe på skadelistan.

– Nu kommer alla spelare att vara på träning från och med måndag förutom Tommy Stenqvist. Men under den tuffa skadeperioden har vi fått andra kvitton, som att vi kan matcha topplagen ordentligt. Och en sådan som (Filip) Myhrman har visat att han vill vara med ordentligt, säger tränare Strömberg.