Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallstränaren om första matchen: "Ser mycket bra saker"

Första matchen som huvudtränare slutade med en poäng och derbyförlust.
Trots det såg Leif Strömberg bitar att ta med sig.
– Ja gud ja, säger Strömberg.

Han fick en tuff inledning på in sejour i Sundsvall med baklänges mål redan efter fem minuter.

– Vi satt oss i en dålig sits, och sedan drar vi på oss ett tre mot fem och i derbyn så kan det vara ett sådant läge som avgör. Det kunde ha stått två eller tre noll till dem då, säger Leif Strömberg och fortsätter:

– Men vi sprattlar ur greppet.

Även om den andra perioden slutade mållöst och Sundsvall fortsatt var i underläge när tio minuter av den tredje hade passerat lät de sig inte nedslås.

Och 13.19 in i perioden kom också kvitteringen de jagat sedan Jens Westins 1–0 i matchinledningen när Tommy Enström skickade in pucken via en Timråspelare.

– Vi är starka när vi är fem man i offensiv zon. Efter kvitteringen tycker jag att vi kunde ha avgjort under ordinarie tid. Vi hade ju Ahls backhandsskott som kunde ha gett oss seger. Men sett över hela matchen har vi för många turnovers, säger Strömberg.

Nu går han vidare, och nästa match är på hemmaplan mot Almtuna 12 januari.

– Jag ser mycket bra saker där vi isolerar Timrå i den tredje perioden. Nu gäller det att bygga upp självförtroendet i vårt spel med pucken. Jämfört med tidigare har vi ökat tempot i presspelet lite i stället för att backa hem och vänta, säger han.

Läs mer: Här är betygen på spelarna och fansen

Läs mer: Timrå derbyvinnare efter stor dramatik

Läs mer: Så många såg hockeyderbyt på plats

Läs mer: Överraskningen inför derbyt

Läs mer: Så var derbyt mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey

Se också: Timrås sportchef ger besked om SHL-forwarden