Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallstränaren vill se uppryckning i sista matchen: "Alla spelar för sin egen framtid"

Kval till Hockeyallsvenskan, omgång 10.
IF Sundsvall Hockey–Västerviks IK, Sundsvall Energi Arena, 16.00.

Annons

Läget i laget

Målvakten Magnus Åkerlund är fortfarande skadad. Robin Söderqvist är ett frågetecken efter att ha fått en smäll mot magen mot Borlänge. Tony Söderman och Emil Fahlander saknades senast, men är aktuella för spel nu även om det är oklart om båda tar plats i truppen.

Tränarsnack

Sundsvalls assisterande tränare Göran Tärnlund:

– Det är klart att vi hade önskat mera mot Borlänge så klart. Det är som att vi inte gör något riktigt försök att göra någon bra match. Det var lite viljelöst kanske. Jag förstår att det är besviket och att man har tusen tankar och tycker och tänker saker, men samtidigt finns det alltid anledning att spela bra hockey. Sedan om man gör det för klubben, gruppen eller för sig själv får alla välja själv, men det måste finnas en drivkraft att göra sitt bästa, säger Tärnlund, som tycker att det är synd att laget tappade greppet om tredjeplatsen.

– Det var så klart tråkigt, en tredjeplats kunde varit jätteviktig eftersom många föreningar i allsvenskan har det jobbigt. Det skulle vara jobbigt nu om det skulle räcka med en tredjeplats och vi slarvade bort det i Borlänge.

Vad hoppas du på att få se mot Västervik?

– Att alla går in och gör en bra avslutning. Det finns alltid en drivkraft och alla spelar för sin egen framtid också nu, det handlar om att visa upp sig, säger Tärnlund som tror att det kan bli en extra tändning i matchen eftersom mötet med Västervik på bortais blev turbulent när Sundsvall hockey drabbades av två omdiskuterade matchstraff.

Notera att ...

... Det är säsongens sista match för Sundsvall Hockey.

... Efter förlusten senaste tappade Sundsvall Hockey greppet om tredjeplatsen i tabellen.

... Västervik säkrade avancemang till Hockeyallsvenskan i den förra omgången.