Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallstrio blev årets grupp

Sundsvallstrion Ahlberg, Ek & Roswall utsågs, efter att ha varit nominerad två gånger förut, till årets grupp vid lördagens Folk- och världsmusikgala i Västerås. "Det är många som snackar om svänget, samspelet och spelglädjen.

Sundsvallstrion Ahlberg, Ek & Roswall utsågs, efter att ha varit nominerad två gånger förut, till årets grupp vid lördagens Folk- och världsmusikgala i Västerås.

"Det är många som snackar om svänget, samspelet och spelglädjen. Här är en grupp som har allt detta och som dessutom utan minsta problem flyttar estraden ner på dansgolvet. Och tillbaka. Får vi lov att som på Svenska Akademin utropa: Äntligen!", lyder motiveringen.

I kategorin årets artist vann den engelska violinisten Bridget Marsden för att hon "inte gör avkall på kvaliteten och nyfiket röjer sin egen väg". Bland övriga vinnare fanns folkmusikern Magnus Stinnerbom som prisades för årets kompositör, Sofie Livebrants "Lighthouse stories" som utsågs till årets utgåva och duon Symbio som nu kan titulera sig som årets nykomling.

Årets hederspris tilldelades musikern och låtskrivaren Merit Hemmingson.

TT