Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sune uppfann miniskidor till snöslungan – siktar på internationell marknad

Sune Enhörning köpte sin första snöslunga vintern 2011. Men den fungerade inte som han hade hoppats. Den hoppade, studsade och tog i marken.
– Då kom jag att tänka på grabbens gamla miniskidor och fick en idé, säger Sune.

Sonens miniskidor blev början på en helt ny produkt på marknaden. Sune testade att stoppa in dem under fötterna på slungan och upplevde att den blev mycket lättare och lugnare att köra.

– Eftersom en snöslunga är framtung så sjunker den ner och då blir det tungt att driva den framåt

Idén fortsatte att gro och han köpte en aluminium t-profil som han kapade till och testade på snöslungan. Den blev genast lättare att köra. Sune letade till en början bara efter en lösning för sig själv, men hustrun fick honom på andra tankar.

– Min hustru tyckte att det var så bra att vi kunde göra affär på det och hon tyckte att jag skulle ta med idén till Almi, säger Sune.

Mötet med Almi gav resultat och under fyra år har Sune arbetat med att förfina och utveckla sin produkt. Sune är sjukpensionär sedan 2001, och arbetet med "Slider" har berikat hans tillvaro. Produkten har formsprutats på Härnösands plastindustri och formsprutningsverktyget är tillverkat i Kramfors.

– Nu är den anpassad så att den i princip passar de flesta snöslungor som finns på marknaden.

Jula är än så länge den enda återförsäljaren men Sune har stora förhoppningar om att produkten ska bli en stor succé. Han arbetar med att knyta kontakter för att få ut sin produkt i Tyskland och kanske även i Nordamerika.

– Under våren kände jag att det började bli verkligt och när jag såg att den hängde på stället på Jula så kändes det riktigt bra – att jag har skapat något som hänger i en butik, säger Sune.