Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akademin ingen vanlig fotbollsskola

/

De stora proffsklubbarna har det. GIF Sundsvall också. Det handlar om en litet speciell fotbollsskola — en så kallad akademi. — Vi är en bit på väg mot målet, som är en speciell metodik med övningar och tankar hämtade från Roger Gustafssons bok \"Fotbollens hemligheter\", berättar Mika Sankala.

Annons
Sankala har varit ansvarig för Giffarnas utvecklingslag under hela säsongen och tillsammans med juniortränaren Tommy Lerstrand har har han valt att bygga upp Sommarakademin efter göteborgskt mönster.
För att vi ska kunna köra för fullt efter den modellen behöver vi utbilda fler ledare och instruktörer. Men vi är i alla fall på väg och i pärmarna har vi 156 olika övningar...
Ungdomara i sommarens sista fotbollsskola är i åldrarna 1115 år, där de två äldsta årskullarna hållit till i Idrottsparken, medan de yngre fått vara på Västhagen.
Just att skilja på de yngsta och äldsta bidrar till en ökad kvalitet och det är nyckelordet i hela vår verksamhet. Det ska vara klass på det mesta och förhoppningsvis har också barnen och ungdomarna tyckt det. 180 till antalet visar i alla fall att det varit populärt att vara med, säger Mika Sankala och aviserar ett tak vid årets antal.
Eller också minskar vi antalet något, för att kunna hålla uppe nivån, fortsätter Sankala.
Fotboll hela dagarna under en hel vecka, kombinerat med lektioner om kostens betydelse, fördjupning i regelboken och så bad och lite annat som avkoppling.
Räkna med att 180 av distriktets ungdomar är topptrimmade när vanliga skolan börjar och seriespelet går på högvarv.

Mer läsning

Annons