Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig mållös

178 centimeter retsticka. Kalmar FF:s Henrik Rydström är utnämnd till Allsvenskans tjatigaste spelare. — Men Giffarna har ju mest norrmän, och de förstår kanske inte småländska så bra. Det blir väl domaren jag får koncentrera mig på, skrattar Henrik.

Annons
Han är inte berömd för att göra mål. I varje fall inte så ofta. Förra året blev det ett mot AIK. Målet före det kom i Idrottsparken 2002.
Klart att jag minns det. Jag gör ju hemskt sällan mål.
Ett skott utifrån som betydde 10 för Kalmar och som räckte till en trepoängare men inte för att hänga kvar i serien. Kalmar åkte ur.
Å andra sidan finns andra mål, som det i munnen.
Rydström har gjort sig känd som en frispråkig herre som inte räds att sticka ut hakan.
Jag snackar mycket, framför allt med domaren, men det brukar spilla över på motståndrana också.
Om jag har nårga antagonister i Giffarna? Nä, inte vad jag kan minnas. De har ju haft så många norrmän och spårkförbistringarna gör att det inte är så stor idé att tjata. Kan inte minnas att jag har några ovänner i Sundsvall. De är snälla pojkar allihopa ...
Kalmar som lag då?
Vi är ett ganska osexigt lag som maler på oavsett vad det står i matcherna, och pendlar inte så mycket i prestationen, säger Henrik.

Bra försvar
Kalmar har petat in åtta bollar på tio omgångar, å andra sidan har laget bara släppt in sex.
En av anledningarna heter Henrik Rydström.
Han är vad Joel Cedergren var för Giffarna. Balansspelaren som ligger alldeles framför den egna backlinjen och tätar till.
Vi har fått koncentrera oss på försvarsspelet i början av serien. Flera av våra offensiva spelare har varit skadade och brassarna kom igång sent.
Med en Dedé Anderson som börjat hitta både form och mål, samt César Santín tillbaka efter skada så ska Kalmar kunna agera mer offensivt enligt Rydström.
Och bäva månde GIF Sundsvall. Giffarna har inte lyckats ta någon poäng av smålänningarna på de fyra senaste försöken.
Sundsvall passar oss bra av någon anledning och jag tror inte att vi får några problem med underlaget. Vi tränar på ett liknande gräs under vintern.
Ett litet inlägg i debatten kunde han dock inte hålla sig ifrån.
Att Malmöspelarna gnällde över konstgräset efter att ha fått stryk i Sundsvall är bara en form av försvarsmekanism och har inte med underlaget att göra.
Mål i munnen har han, Henrik Rydström. För Giffarnas del är det bara att hoppas att det är det enda han har att komma med i kväll.

Mer läsning

Annons