Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en rysare med lyckligt slut

/

Dramatik och seger. Med 2–1. För femte gången på drygt en månad.
GIF Sundsvall håller oss, som håller till vid sidan av scenen, i ett järngrepp.
Det är den ena thrillern efter den andra. Med måltjuvar bland motståndarna och hjältar bland de egna.

Annons

Den här gången var det Daniel Sliper som fick priset för "Bästa manliga biroll".

Men om man kliver in i handlingen när eftertexterna närmar sig – och skickar in segermålet en minut och åtta sekunder senare – är man kanske huvudrollsinnehavare trots allt.

Oavsett vad vi kallar Sliper och GIF är det drama hela vägen. Nervkittlande rysare. Med lyckliga slut, för alla med Sundsvallsögon.

I våras var standardresultatet 3–1. Nu, när höstrusket är här är det förstås tajtare, tuffare och jämnare. Mot Ängelholm, Assyriska, Värnamo, Husqvarna och Syrianska har det blivit 2–1. Det är späckat med spänning.

Matchen på "Jallavallen" var av en annan karaktär än flera av de andra som slutat 2–1. Då har GIF startat bra, tagit ledningen för att sedan slå av på takten och generöst bjuda in motståndarna i salongen. Bara popcornen har saknats.

Mot Syrianska är det återigen GIF som startar bättre, men ineffektiviteten är oroväckande och ger man Dinko Felic 40 egna kvadratmeter framför Tommy Naurin är det kört. Inlägg, knopp och 1–0.

Det blir GIF som får jaga och stressen bland de blå är uppenbar.

Man siktar högt in i straffområdet, men det är de låga bollarna som ger resultat. I Sebastian Rajalaksos psykologiskt viktiga debutmål för GIF, och förstås i Daniel Slipers matchavgörande hjälteinsats.

Hade det slutat 1–1 undrar jag om inte ridån för GIF hade gått ner. Då tror jag att GIF hade fått sikta in sig på kval.

Nu är man återigen före omöjliga Ljungskile.

Men vi vet alla vad som återstår – drama, thriller, skräck. VI kan kalla det vad vi vill. Vi vet att tre akter återstår.

Följ GIF – om ni törs.

Mer läsning

Annons