Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspark, Hammarby–GIF

Annons
Hammarby IFGIF Sundsvall
Söderstadion, 19.00

Läget i lagen
Hammarby: Alla 22 spelare i truppen friska och med på träningen går. Däremot är lagets skyttekung, nio mål, Björn Runström avstängd i kvällens match för tre varningar.
Sundsvall: Endast långtidsskadade Jonas Wallerstedt och Kalle Ljungberg ur spel. Johan Andersson kvar hemma i Sundsvall och får inte chansen mot sin gamla guldklubb.

Tränarsnack
Hammarby: Sundsvall har en av sina sista chanser att hänga på. Vi vet att det kommer bli jättetufft. Vi brukar ha svårt att hitta ett bra spel mot Sundsvall, som brukar spela fysiskt och aggressivt mot oss. Det är viktigt för oss att få i gång ett eget spel, säger Anders Linderoth.
Sundsvall: Vi måste lyfta oss borta, så är det bara. Vi måste prestera som mot Göteborg och stå upp lite högre upp som vi gjort i de tre senaste matcherna. Jag tror vi har mycket att vinna på att stänga av dem centralt, säger Anders Högman.

Lagen
Hammarby (preliminärt):
Ante Covic Fredrik Stoor, Suleyman Sleyman, Max von Schlebrügge, David Johansson Erkan Zengin, Mikkel Jensen, Petter Furuseth-Olsen, Petter Andersson Paulinho, Pablo Pinones-Arce.
Avbytare: Erik Fischbein, Mikael Andersson, Jeffrey Aubynn, Joakim Jensen, Jon Rytterbro (målvakt).
Sundsvall:
Fredrik Sundfors Mikael Lustig, Elias Storm, Patrik Eriksson-Ohlsson, Mattias Nylund Tobias Eriksson, Stefan Ålander, Hans Bergh, Peter Olofsson Ali Gerba, Mikael Dahlberg.
Avbytare: Daniel Näsholm, Andreas Hermansson, Mikael Åskoogh, Edib Kurtovic, Dan Hagman (målvakt).

Notera att...
... Giffarna bara har tagit en poäng borta. Detta efter igelkottsförsvar i Kalmar. I kväll måste första trepoängaren komma.
... bara en gammal hammarbyare kommer finnas med från start i GIF. Det handlar om Hasse Bergh. Andreas Hermansson på bänken, Johan Andersson kvar i Sundsvall.
... det är fem och ett halvt år sedan GIF vann i huvudstaden. 10 mot Bajen i premiären den 10 april 2000.

Övriga matcher
HalmstadElfsborg
IFK GöteborgDjurgården
LandskronaBK Häcken
Malmö FFHelsingborgs IF

Tipset
31.

Mer läsning

Annons