Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspark: HBK—GIF

Annons
Halmstads BKGIF Sundsvall
Örjans Vall, 17.00

Läget i lagen
Halmstad: Två långtidsskadade i Martin Fribrock och Magnus Arvidsson. Saknas gör också Joel Borgstrand (häl) och veteranen Torbjörn Arvidsson (rygg). Dusan Djuric och Emil Jensen har småskavanker från senaste matchen men lär spela.
Sundsvall: Jonas Wallerstedt och Kalle Ljungberg sliter båda med rehabilitering efter korsbandsskador, och den senare blir allt bättre. Hasse Bergh tog ett onödigt gult kort för snack och är avstängd mot Halmstad.

Tränarsnack
Halmstad: Vi måste upp i samma nivå som mot Linfield när det gäller kamp och inställning, då har vi en bra chans. Självklart kommer det bli mycket kamp och vara tufft, så duellspelet kommer att vara viktigt. Men vi får inte glömma att spela också, det får inte bara bli kamp, säger Janne Andersson.
Sundsvall: Det handlar inte om liv eller död, och vi måste inte vinna matchen. Men att ta minst en poäng är otroligt viktigt. Jag ser det inte som en ödesmatch. Det vi måste göra är att vinna mittfältet, för där är Halmstad starka. Det har ett bra lag, men är i en svacka, och det hoppas jag vi kan utnyttja, säger Jan Halvor Halvorsen.

Lagen
Halmstad: Conny Johansson Peter Larsson, Tommy Jönsson, Tomas Zvirgzdauskas, Per \"Texas\" Johansson Dusan Djuric, Andrea s Johansson, Magnus Svensson, Emil Jensen Gunnar Heidar Thorvaldsson, Yaw Preko.
Avbytare: Marcus Sahlman, Eduardo Delani, Dzianis Sahscenka, Patrik Ingelsten, Björn Anklev.

Sundsvall: Fredrik Sundfors Patrik Eriksson-Ohlsson, Johan Andersson, Elias Storm, Mattias Nylund Peter Olofsson, Stefan Ålander, Tommy Bergersen, Tobias Eriksson Ali Gerba, Mikael Dahlberg.
Avbytare (en extra): Dan Hagman (mv), Mikael Lustig, Tomas Backman, Mikael Åskoogh, Andreas Hermansson, Donatas Vencevicius.

Notera att...
...Halmstads form är usel. Sju matcher utan seger i allsvenskan, och bara 11 hemma mot nordirländska Linfield i Uefa-cupen senast.
...det är en sexpoängsmatch för båda lagen. Vid GIF-seger är laget bara en poäng bakom Halmstad.
...GIF har bara en förlust på senaste fem matcherna.
...snacket i Halmstad handlar om de uteblivna värvningarna. Delani, brassen på bänken, är enda sommarförvärvet hittills. 2-3 etablerade spelare kommer snart, hälsar HBK-ledningen.
...GIF reser till Halmstad med en extra spelare.

Tipset
11.

Övriga matcher
Idag: Gefle-Djurgården, Malmö FF-Assyriska, BK Häcken-Örgryte.

Mer läsning

Annons