Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett norskt derby — på sitt sätt

Blir det jubel på Gamla Ullevi i kväll, så blir det norskt. Arne Erlandsen coachar IFK Göteborg, Jan Halvor Halvorsen GIF Sundsvall. Tränarna från den andra sidan landsgränsen.

Annons
De har mött varandra, de känner varandra och de kan varandras sätt att spela fotboll.
Erlandsen har över tio år bakom sig på Lilleström SK:s tränarbänk. Halvorsen har fem och halv säsong bakom sig som boss i Start respektive Sogndal.
Ja, norrmännen har gjort några presskonferenser ihop och i kväll blir det en till.
Säkert ett kärt återseende, men för vem?
Vi får se, men det är alltid kul att möta ett lag som har en norsk tränare. Nu känner jag inte Arne så väl på det sättet, men jag vet ju hur hans lag brukar spela och de är alltid farliga på fasta situationer, säger Jan Halvor Halvorsen och tillägger:
Sedan får vi se om det hjälper.
Jag har koll på Sundsvall och jag har mött Jan Halvor flera gånger i Tippeligan. Då har han i regel spelat 433 och försökt utnyttjat snabba spelvändningar, men nu på senare tid har de spelat mer 442, säger Arne Erlandsen.
Så vad har du för facit mot Halvorsen?
Jag tror att det är ganska bra. När jag mötte Jan Halvor med Lilleström hade han först Start och sedan Sogndal och då var det lag som slogs på den nedre halvan.
Jag vann nog de flesta matcherna.
I kväll är en annan historia, på den andra sidan gränsen.
Mellan två lag som gärna spelar i längdriktningen, som gärna uppträder aggressivt och som gärna ställer om så fort det bara går.
Nja, jag tycker inte vi och Göteborg spelar speciellt likt, säger Halvorsen.
Generellt skiljer inte de allsvenska lagens spelsätt sig åt så speciellt mycket. Det kan vara något lag som backar mer än något annat, tycker Erlandsen.
Som GIF, i kväll, eller?

Fakta/Erlandsen
Namn: Arne Erlandsen.
Ålder: Fyller 46 år i december.
Tränarkarriär: Baerum SK 1994, Lilleström SK hösten 1995, assisterande tränare Lilleström 199697, tränare Lilleström 199804, IFK Göteborg 2005

Fakta/Halvorsen
Namn: Jan Halvor Halvorsen.
Ålder: 42 år.
Tränarkarriär: Byåsen IL 199798, IK Start 1999juli 2002. Sogndal IL 200304, GIF Sundsvall 2005

Mer läsning

Annons