Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF kan sitt Norrland

GIF Sundsvall gör det man kan bäst i rekryteringsarbetet. Scoutar Norrland. Under lupp: Bodens Andreas Ingel, Kirunas bröderna Lantto, Östersunds Martin Johansson.

Annons
Rekryteringsarbetet fortskrider året runt.
Mest meriterd av herrarna här ovan är Bodens lagkapten Andreas Ingel.
H Ingel är en 22-årig stockholmare med en intressant kombination i form av attityd och känsliga fötter. I Superettan har mittfältaren gjort fyra mål på 20 seriematcher i år.
Jättespännande spelare som flera klubbar är ute efter. Har gjort oerhört bra i från sig sedan han kom från Cafe Opera. I Stockholm var det väl ingen som trodde på honom, men nu är det Bodens bästa spelare, säger Giffarnas klubbchef Urban Hagblom.
Ännu längre norrut finns Jonas och Erik Lantto i division II-klubben Kiruna.
H Intresset för Jonas Lantto har ST berättat om tidigare. En 18-årig forward som är ordinarie i P18-landslaget. Uppvaktas även av IFK Göteborg.
H Vidare har GIF även fått upp ögonen för den äldre brodern Erik, 24. Mittfälltare med bra passningsspel. Ligger bakom mer än hälften av Kirunas fullträffar:
Ingen av dem är välväxta, men de har ändå rätt inställning. Jonas är kvick och teknisk. Erik är förmodligen norrtvåans bäste centrala mittfältare.
Han kommer att flytta ned till Östersund för att studera vid Mittuniversitet och vi har erbjudit honom att komma och träna med oss i en vecka, säger Hagblom.
H I väster och i Östersund FK finns Martin Johansson. En 23-åring som kan spela både centralt och på kanten.
Det är en av flera spelare som vi följer och har kikat. Martin är en liten spelare och vi är lite tveksamma om han håller för ett högre tempo.

Mer läsning

Annons