Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet inte ute än

Annons
Är hoppet ute nu?
Och ska vi redan avskriva Högmaneffekten?
62 till ett frustrerat MFF på Malmö Stadion väcker frågor kring \"nya GIF Sundsvall\", som dessvärre var sig likt från tidigare under säsongen när de himmelsblå alltför snabbt kunde kvittera till 22 tolv minuter in på andra halvlek och sedan också avgöra under den sista halvtimmen.
Den delen av matchen var definitivt inte positiv från Giffarnas sida, och det sämsta av allt var att ett par av målen såg litet väl lätta ut. Något som kan komma att stå Norr-landslaget dyrt, eftersom en dålig målskillnad åter blev usel.
Inför gårdagkvällens match stod Giffarna på minus 13 mål, medan Landskorna som mycket väl kan komma att bli den sista räddningsplankan hade, och fortfarande har, minus 12...
Men jag vill ändå svara dubbelt nej på de inledande frågorna.
Hoppet finns naturligtvis kvar, då det i första hand gäller att vinna hemmamatcherna.
Gör Giffarna det, samtidigt som laget kan vinna ett par av bortamatcherna (Hammarby, Elfsborg och Landskrona), så kommer det att vara stenhårt in i det sista om kvalplatsen och den sista platsen där ovanför.
Högmaneffekten höll också i sig tillräckligt länge i går för att man ska våga tro på en fortsatt fin avslutning, även om det alltså var onödigt att låta ett inte alltför imponerande Malmö gå ifrån till de klara utklassningssiffrorna, 62.
På många sätt fick ju Giffarna matchen dit man ville under den första halvleken.
En rejäl anstormning var att vänta, men om de för kvällen gul-blå sundsvallarna orkade hålla emot skulle trycket och pressen kunna få de regerande mästarna att börja darra.
Det var inte orättvist, men ändå litet surt när skåningarna lyckades kontra in ettan.
Desto starkare då, att kunna kvittera och skipa rättvisa bara några minuter innan halvtidsvilan.
Och sedan började det hur bra som helst, med Sundsvallsögon sett.
Aggressivt och optimistiskt från start och plötsligt började publiken vända sig emot de egna.
Giffarna gick på knock och när Ali Gerba snyggt hoppade upp och vek kroppen över bollen och volleysköt 12 för gästerna, ja då pekade inte mycket mot en storseger för detta på många sätt vingklippta Malmölag.
Två byten kändes avgörande.
För MFF, när skandalomsusade Joseph Elanga lämnade bänken och förstärkte offensiven på vänsterkanten i 63:e minuten.
22 i det läget och fortfarande jämnt och ovisst. Sedan svängde det.
Ytorna bakom offensive Mikael Lustig blev tydliga och framför honom var Tobias Eriksson den närmaste av en på det hela taget tröttkörd mittfältskvartett.
För GIF, när coach Högman försökte inympa nytt blod och kraft. Men när Peter Olofsson som förste man lämnade över till Tommy Bergersen blev det bara till ett symboliskt startskott för en mäktig hemmaspurt. Stackars Tommy hade bara varit inne i ungefär en minut när 32-målet föll i ett virrigt och stressat GIF-straffområde.
Resten försöker vi glömma. Snarast.

Mer läsning

Annons