Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leidinge tar över i SDFF

/
  • En av de största inom svensk damfotboll, Elisabeth Leidinge, är på väg hem till Sundsvall igen och blir då troligen ett väredefullt tillskott i staben kring elitsatsande SDFF.
  • GIF Sundsvall var klubbadressen i början av Elisabeth Leidinges karriär.

Hon är en av svensk damfotbolls stora namn. Nu flyttar Elisabeth Leidinge hem. Och tar över i SDFF. – Det finns mycket talang i det här laget, säger Elisabeth till ST.

Annons
Mikael Helmersson tvingas sluta.
Men nu kan ST-sporten avslöja att ett nytt starkt namn redan är på gång på tränarsidan.
Förra landslagsstjärnan Elisabeth Leidinge har blivit tillfrågan om att förstärka tränarstaben.
Vi har fört en diskussion. Jag längtar allt mer hem till Sundsvall och då skulle jag mycket väl kunna tänka mig att hjälpa SDFF, som ett bollplank både organisatioriskt och träningsmässigt, säger hon.
Leidinge växte upp i Sundsvall och inledde karriären i GIF Sundsvall.
Efter många framgångsrika år som målvakt både i Jitex och Malmö FF la hon handskarna på hyllan och blev målvaktstränare och sportkonsulent i Malmö FF:s damsektion.
Det känns som att jag har sysslat med det mesta, men det har ju varit mycket kontakter med sponsorer och så har jag ansvarat för arrangemangen runt hemmamatcherna, berättar Elisabeth.
För SDFF är Elisabeth Leidinge en viktig pusselbit i jobbet med en ny tränarorganisation.
Jag kan inte säga vilken roll Elisabeth kommer få, men tanken är att hon ska bli ett tillskott för oss. Det vi hoppas mest på är så klart att hon ska ta över efter Mikael Helmersson som huvudansvarig för laget, säger sportchefen Peter Larsson.
Men där säger Leidinge nej.
Jag sa tidigt att det inte är aktuellt. Jag har jobbat så länge inom fotbollen, och de senaste 14 åren har jag knappt varit ledig en enda kväll. Det vill jag kunna vara om jag flyttar hem, säger Elisabeth.
Däremot hoppas jag att SDFF kan sy ihop en organisation där Micke fortfarande finns med på något hörn, och där Bosse Börjesson och Anders Nilsson kan ta huvudansvaret för träningarna. Då kan jag också bidra.

Elisabeth Leidinge
Ålder: 48.
Klubbar som aktiv: Jitex BK, GIF Sundsvall, Malmö FF.
Landskamper: 112.
Meriter: EM-guldet 1984 och VM-bronset 1991.

Mer läsning

Annons