Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är det slutspelat

/

Det slutade med utvisning och en 5–2-förlust i Landskrona.

För nu är det verkligen över. Någon chans till revansch kommer inte.

– Inte som spelare i alla fall, säger Fredrik Sundfors, som inte utesluter en fortsättning inom fotbollen och Giffarna – i någon form.

Annons

Kontraktsdiskussionerna kom igång sent. Och levde ett kort liv.

– Ja..., nej nu får det vara nog. Det är dags för klubben att en gång för alla se över målvaktssituationen, säger Giffarnas meste allsvenske spelare och en av de mest seglivade A-lagsspelarna över huvud taget.

"Sumpen" kom som 28-åring från IK Sirius i Uppsala, där han provat på elitfotboll under några år. Innan dess var det Hudiksvalls ABK som gällde, där han var juniorlandslagsman i samma kull spelare som Patrik Andersson, Joachim Björklund och Niclas Alexandersson. Andra blå-gula kändisar i samma generation spelare är Johan Mjällby och Henrik Larsson. Men Henke var en slow-starter och var aldrig aktuell för något pojklandslag, medan gamle skyttekungen Göran Sundfors’ pojken från Glada Hudik tidigt utmärkte sig.

Så det var liksom på tiden att Fredrik Sundfors småningom blev allsvensk, han också (Göran fick göra en säsong i högsta serien med Brynäs).

Och att det blev Sundsvall och Giffarna har Fredrik aldrig ångrat.

– I så fall hade jag väl inte fortsatt för två år sedan, då vi i familjen flyttat hem till Hudik och jag var klar över att elitsatsningen var över…

Men det blev alltså en fortsättning – och två trista säsonger med först nedflyttning från Allsvenskan i fjol och så den ofattbara genomklappningen i Superettan denna höst. Trots att farbror Sundfors i målet svarat för en fullt godkänd säsong.

Det blir dock Superettan ett år till 2010. Utan Fredrik Sundfors. För första gången på elva år.

– Jag kan fortfarande inte riktigt förklara hur det kunde gå så illa. Helt klart det värsta jag varit med om, och nu gäller det att tänka till!

Din efterträdare, vad heter han?

– Vet inte. Men jag tycker man ska anstränga sig för att hitta en lösning från närområdet eller vår region här uppe, säger Sundfors.

Och vad ska du själv göra?

– Jobba i det företag som jag haft anställning i sedan tidigare, spela handboll med Strand i tvåan (första träningen i går), försöka träna klart med Giffarna (fortsätter november ut) och sedan får vi se. Men visst, jag och klubben pratar framtid, och jag är inte ointresserad av att fortsätta i Giffarna.

– Annars ser jag fram emot att få åka till Tyskland och se Pelle Nilsson i Hoffenheim senare i höst. Jag, Pisa (Kjell Andersson) och Kjelle Olofsson, som jobbade på fotbollsgym när Pelle gick där ska åka ner och se en Bundesligamatch.

 

Annons