Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny högerback visar upp sig

/
  • Patrik Rikama gjorde i går sin första träning med GIF under en veckas provspel. Den 27-årige högerbacken skötte sig bra – men linkade av planen efter att ha blivit stämplad på vänsterfoten. Hur mycket mer han kommer att kunna visa upp sig under veckan återstår att se.

Billy Berntsson försvann till Skottland och Kilmarnock.

GIF Sundsvall hittade hans ersättare på ett betydligt mindre ö-rike – från IFK Mariehamn på Åland hämtades Patrik Rikama.

– Det känns intressant, man ser att killarna kan spela fotboll, säger han efter sin första provträning.

Annons

Under veckan ska Patrik Rikama visa upp sig för GIF Sundsvall, den offensive högerbacken inledde passet starkt, men linkade av efter en halvtimme.

– Jag fick en liten stämpling och vill inte att det ska svälla upp, säger han med vänsterfoten i ett ispaket.

Den 177 centimter långe 27-åringen Rikama kommer närmast från IFK Mariehamn och har även spelat i HJK Helsingfors och Atlantis FC.

Hur är du som spelare?

– Jag är snabb, är bra i en mot en-situationer och gillar att spela på kanten. Jag har bra inläggsfot så det brukar bli en del assist, säger finländaren som helst spelar högerback men även kan husera på vänsterflanken.

– Jag har spelat mittfältare ibland också.

Rikama är i Sundsvall under veckan för att bekanta sig med staden, träna med GIF och visa upp sig för klubben.

– Vi har en position vi måste fylla och han har en del kriterier vi gillar, vi vet vilken typ av spelare han är och han verkar vara en trevlig kille, säger sportchef Cain Dotson.

– Det är inte helt fel att han har lite hår på bröstet och lite finsk sisu, säger Dotson om 27-årige Rikama vars kontrakt med IFK Mariehamn gått ut.

Tidigare har han spelat med Atlantis FC och HJK i barndomsstaden Helsingfors. GIF och Rikama har inte satt sig ned för några konkreta kontraktsdiskussioner. Än.

Den brasilianske forwarden Denis Ramos Dos Santos gör sin andra provspelsvecka och något beslut om hans vara eller inte vara i GIF är inte taget.

– Vi kommer att sätta oss ned under veckan, vi ska vara kloka i alla vår värvningar och känner ingen oro eller panik, säger Cain Dotson.

På gårdagens träning saknades fyra spelare; Alieu Jagne som har opererat menisken har en dryg veckas rehabilitering kvar, Christian Brink är överkänslig i sitt knä och väntar på ett specialskydd, Nuri Mustafi har fortfarande problem i sin baksida efter smällen mot Norrköping i höstens sista seriematch och Aziz Corr Nyang som fortfarande inte kommit tillbaka till Sundsvall.

Mer läsning

Annons