Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Lindbergs första serieseger

/

Ofta har han kallats Hälsinglands bäste fotbollstränare. Under 19 år som tränare, sedan 1986, har det dock aldrig blivit en serieseger. Inte förrän i går.

Annons
Per Lindberg, Harmånger, utsattes för den obligatoriska serisegerduschen på Glysisvallen och nästa säsong väntar division II för Hudiksvalls ABK - och vi tippar med Lindberg för tredje året i rad.
Vi har inte pratat om en fortsättning men det är inte omöjligt att det blir en sådan, sade han diplomatiskt efter att hans lag klart besegrat Bollnäs med 3-1.
Lindberg har två misslyckade kval till division II med Harmångers IF och ett med Hudiksvalls ABK bakom sig. Seriesegern bäddar för uppflyttning utan kval. Det är ännu oklart vilken division II-serie det blir nästa säsong.
Vi har en utmärkt stämning i laget. En bra snittålder på spelarna.
Efter matchen i går berömde han mittfältsmotorerna Erik Hellström och Patrik Hedman.

Sveriges målsnålaste

ABK-försvaret förtjänar också - minst - ett omnämnande. På 18 matcher har laget med Strömsbruksbördige målvakten Erik Sundin släppt in bara nio mål.
Det finns inget annat lag i förbundsserierna som släppt in så få mål, konstaterar Lindberg med berättigad stolthet.
40-årsmogne Pär Styrman fick hoppa in i slutet. Dessförinnan hade han hyllats som årets ungdomsledare i Hudiksvall, ett pris från Hudiksvalls Sparbank. Styrman gör insatser för bland annat ABK och Hudiksvall HC. Hur orkar karlen? var en berättigad fråga.

Simon rapp

Simon Hagman då? För några år sedan en förväntad påläggskalv i GIF Sundsvall och på väg mot allsvenskan. Sedan drabbad av sjukdom men nu tillbaka i ABK, i går som både målgörare och målpassare från yttermittfältareposition. Rapp i djupledslöpningar, teknisk, fin blick och utmärkta passningar - kanske kan han så småningom nå förväntad klass även om det ännu ser ut att fattas litet fysiskt.
Hudiksvalls ABK - Bollnäs 3-1 (1-0)
Målen: 1-0 Mikael Nordin (42) 2-0 Mikael Nordin (48) 2-1 Robert Bronegård (68) 3-1 Simon Hagman (85)
Domare: Christer Persson, Själevad
Publik: 185.

Mer läsning

Annons