Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saihou sist in i truppen

/
  • sist in i laget. I går blev det klart att Saihou Jagne lånas ut från AIK till GIF Sundsvall – ett lån som gäller fram till och med den sista juni.

GIF Sundsvall lånar Saihou Jagne av AIK – medan Robert Mambo Mumba lånas ut till Umeå FC.

Det var det sista som hände i klubben innan transferfönstret stängde.

– Det här känns jättebra. Vi är jättenöjda med den här truppen, säger sportchefen Cain Dotson.

Annons

GIF Sundsvall är klart med sitt lagbygge inför årets säsong.

Den sista pusselbiten blev ett forwardslån från allsvenska AIK.

GIF lånar 23-årige Saihou Jagne till och med den sista juni till att börja med, men det finns en option om en övergång med i bilden.

Sportchefen Cain Dotson är mycket nöjd över värvningen som blev klar näst sista dagen innan transferfönstret stängs.

– Vi ville trycka in en forward till innan fönstret stängde och det känns jättebra att vi har lyckats gjort klart med Saihou. Vi tror att han kommer att passa in jättebra i vårt sätt att spela med mycket löpningar i djupled och snabba omställningar, säger Dotson.

I morgon återvänder GIF hem till Sundsvall efter det veckolånga träningslägret på Cypern. På söndag väntar sista träningsmatchen innan seriepremiären, då Väsby står för motståndet. Men Saihou Jagne kommer inte att spela då.


Sju allsvenska mål

– Nej, han är inte aktuell för matchen på söndag. Han kommer att komma till Sundsvall nästa vecka, berättar Dotson.

Saihou Jagne, som är lillebror till Alieu Jagne som gick till GIF i fjol, har haft svårigheter med att ta en ordinarie plats i AIK. I fjol fick han starta i sju matcher och hoppade in i ytterligare tio. Därför deklarerade Solnaklubben tidigt att man i år ville låna ut honom så att han skulle få spela mycket. Saihou var i norska Sandefjord och kände sig för, men av den flytten blev det inget, utan han återvände istället till AIK och han spelade med Solnaklubben under försäsongen.

Men nu har han alltså valt att tacka ja till att bli utlånad till GIF Sundsvall.

– Det känns skönt att det blev klart innan serien började. Min bror Alieu har talat gott om klubben och sagt att det är en bra klubb för mig att komma till, säger Saihou Jagne, som gjort sju mål på 35 allsvenska matcher i AIK-tröjan, varav fyra mål i fjol.

GIF-tränaren Sören Åkeby är också väldigt nöjd över nyförvärvet.


Inga bud på Hannes

– Vi får in en ung spelare med stor potential. Han är en spelartyp som passar bra in hos oss med sin snabbhet och målfarlighet, säger Åkeby.

En som däremot lämnar GIF är kenyanske backen/mittfältaren Robert Mambo Mumba, som kommer att lånas ut till division I-klubben Umeå FC i år.

– Det blir Umeå för Mambo Mumba. Det är bara några praktiska detaljer kvar att lösa innan det är helt klart, meddelar Cain Dotson.

Hannes Sigurdsson, som GIF deklarerat att man vill sälja då han vägrat skriva på det nya kontraktet klubben erbjudit, ser dock ut att bli kvar i klubben. Åtminstone fram till transferfönstret öppnar igen till sommaren.

– När det gäller Hannes är läget förändrat. Det är ingen klubb som hört av sig, bekräftar Cain.

Annons