Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenning klar för Stavanger

Nu är det klart. Öyvind Svenning lämnar Giffarna. Och som ST avslöjade blir Viking Stavanger ny adress. — Det känns otroligt bra, säger Svenning.

Annons
Tromsö la första budet.
Men när Viking Stavanger ville ha Svenning sa det bara klick.
När norrmannen nu lämnar GIF Sundsvall blir det därför till en norsk storklubb med mycket god ekonomi, Norges modernaste arena och ett publiktryck som få andra skandinaviska klubbar kan matcha.
I går kväll kom bekräftelsen.
Klubben är på väg uppåt och framåt. Det här är väldigt inspirerande för mig, säger han till Viking Stavangers hemsida.
Efter medicinska tester och besök hos den norska klubben skrev Svenning på ett treårskontrakt som sträcker sig till 2008.
Ekonomiskt gör han därmed med största sannolikhet en mycket god affär, och kommer också till en klubb där han direkt får stora förväntningar på sig.
Han är en spelare som kommer att förstärka laget. Vi har bra spelare på alla positioner, men vi värvar Svenning för att vi tror mycket på honom, sa tränaren Roy Hodgson till ST tidigare i veckan.
För Öyvind Svenning blev det tre och ett halvt år i Giffarna. Nu hamnar i en storsatsande klubb, som ligger i toppen i Tippeligan och som inleder spelet i UEFA-cupen redan den 14 juli.
Det känns otroligt bra att vara här, säger Svenning.
Viking Stavangers köp av Svenning gick precis som förväntat i raketfart. Den första kontakten med Giffarna togs i torsdags förra veckan, och redan igår, knappt en vecka senare var affären klar.
Det här har blivit en bra lösning både för Giffarna och för Öyvind. Han har varit en fantastisk ambassadör för klubben, men nu passar det nog med en ny utmaning för honom, säger Urban Hagblom.
Giffarnas klubbchef bekräftar också att man fick precis de pengar man önskade för sin norske vänsterback.
Ja, vi hade en positiv dialog och föreningen är nöjd med den deal vi gjorde, säger han.
Därmed lär Giffarna ha fått minst 1,8 miljoner svenska kronor, det bud som Tromsö i ett första läge sades ha lagt på Svenning.
Viking Stavangers intresse för Giffarnas landslagsback, Fredric Lundqvist, kvarstår också.
Där är dock en affär långt ifrån klar.
Bollen är hos Fredric. Vill han flytta så ska vi säkert kunna komma överens med Stavanger. Men jag är inte alls så säker på att Fredric vill det, säger Urban Hagblom.

Mer läsning

Annons