Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till och med spelarna undrar när GIF ska värva

Annons
SUNDSVALL (ST)
Patronerna undrar, folk på stan undrar, kollegor undrar och börjar man prata runt med spelarna i GIF-truppen så undrar dom också!
Vad händer på spelarfronten?
Blir det något nytt över huvud taget?
Assyriskas vinst över Häcken i söndags har placerat GIF Sundsvall på den allra sista platsen i tabellen. Och där får laget stanna ända till måndag kväll, då Djurgården gästar Sundsvall och Idrottsparken.
En jobbig sits, trots att alla inblandade visste att så kunde bli fallet efter senaste förlustmatchen mot Helsingborg borta.
Jag tillhör den skara fotbollsintresserade Sundsvallsbor som försökt fokusera på i första hand det positiva, men nu är jag riktigt orolig.
Efter halva serien kommer en stor fet nolla att finnas i kolumnen för erövrade bortapoäng. Och då hjälper det inte att spelet varit riktigt hyggligt emellanåt.
Hemma ståtar Norr-landslaget med ett godkänt facit.
Detta hjälper dock inte, och när den ena allsvenska kollegan efter den andra visar upp färska sommarförstärkningar fortsätter Giffarnas trupp att urholkas.
Påfyllningen utifrån sticker eller grinar lika illa mot oss betraktare. Och det är samma trista siffra som i statistikraden för bortapoäng som möter oss: n-o-l-l.
Det duger inte om det allsvenska kontraktet ska kunna räddas.
Just för arbetsglädjens och framtidstrons skull måste en eller ett par kvalificerade nyförvärvärv presenteras snarast. Helst innan veckans slut, för när till och med spelare som normalt sett borde vara nöjda med att sitta i orubbade bon börjar undra och fråga oss reportrar om vi vet något dom inte vet, då har det gått långt. Förhoppningsvis inte för långt...
Om moralen sviktat tidigare i det av skador och sjukdomar förföljda gänget i blått kommer man nu allt närmare den bottennivå som till slut ofelbart kommer att leda till utrensningar eller avhopp i lagledningen, i spelartruppen (minns fallet med Tom Kåre Staurvik för två år sedan) eller i klubbstyret.
Detta i en tid när alla i stället borde sluta sig samman ännu mer och verkligen försöka åstadkomma något bra tillsammans.
På så sätt kan man säga det var ganska bra att Öyvind Svenning redan när transferfönstret öppnades i fredags blev klar för en fortsättning i norska Viking Stavanger.
En spelare som följs så intensivt, trots att han varit skadad, opererad och borta från all fotboll i tio-elva månader, blir ju omöjlig att behålla i längden och då är det bättre att han får gå vidare i ett läge där övergången gynnar samtliga inblandade parter ekonomiskt.
Men varje högstatusspelare måste ha ersättare.
Så verkar dessvärre inte läget vara i GIF Sundsvall, som heller inte lyckats ersätta vare sig Jonas Wallerstedt eller Kalle Ljungberg, och som till råga på allt elände valt att inte plocka hem den till Boden utlånade Fredrik Norberg i detta krisläge.
Min lilla gissning i detta läge är att Djurgårdens ångermanlänning Tomas Backman återfinns i Sundsvall efter vändningen mot Djurgården, att Fredrik Norberg trots allt plockas hem och att det efter många om och men när marknaden framåt augusti blir mer öppen för sista-minuten-klipp presenteras ett forwardsnamn med dugliga meriter på papperet.
Jag hoppas innerligt att det så dags inte är för sent.

Mer läsning

Annons