Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung tränarduo tar över IFK Timrå

Här är duon som tar över IFK Timrå: Patrik Nylund, 33, och Mikael Häggkvist, 34. – Föreningen sänder ut bra signaler då man vågar satsa på unga tränare, säger Nylund.

Annons
Bill Falk lyckades inte ta klubben till nya division I, utan det blev en slutlig niondeplats i division II Norrland.
Han ersätts nu av två förhållandevis orutinerade namn, som ska leda laget i tvåan nästa år:
Patrik Nylund, 33. Söråkersson med flera säsonger som spelare i Ljustorp och IFK Timrå. Som tränare har han varit ungdomstränare i Timrå, basat för Sund/Timrå i fyran och senast var han juniortränare i IFK Timrå.
Mikael Häggkvist, 34. Sundsvallskille. Giffare från början, som spelat flera år i Sidsjö-Böle. Har varit hjälptränare för Giffarnas juniorer med såväl Patrick Walker som Leif \"Foppa\" Forsberg. Har de två senaste säsongerna tränat IFK Timrås P90-gäng.
Det här känns inspirerande och som en härlig utmaning. Jag och Patrik har lika syn då det gäller att jobba med de yngre spelarna och verkligen ge dem chansen, säger Häggkvist.
Nylund:
Rollfördelningen mellan oss är fifty-fifty. Vi har bra koll på klubbens ungdomsverksamhet båda två, eftersom vi båda jobbat inom den det senaste året. Det finns några killar i juniorlaget som jag tror stenhårt på. De ska få en ärlig chans att slå sig in, sedan får vi se om de lyckas.
Jag tycker också att klubben sänder ut bra signaler när de vågar satsa på oss, i stället för att ta någon 55-åring som har snurrat runt i alla lag i distriktet.
När det gäller IFK Timrås spelartrupp så har ännu ingen spelare aviserat att han försvinner och några nyförvärv är heller inte klara. Men det finns ett visst intresse från GIF Sundsvalls sida när det gäller 22-årige Johan Melander.

Fakta
IFK Timrås tränare senaste åren
1997: Kenneth Svensson.
1998: Jan-Åke \"Pyret\" Eriksson.
1999: Jan-Åke \"Pyret\" Eriksson.
2000: Jan-Åke \"Pyret\" Eriksson.
2001: Anders Högman.
2002: Ola Persson.
2003: Ola Persson.
2004: Anders Högman.
2005: Bill Falk.
2006: Mikael Häggkvist/Patrik Nylund.

Mer läsning

Annons