Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: GIF Sundsvall en av många klubbar som visat intresse för Dalkurds succéback

Dalkurds sportchef Adil Kizil menar att Jesper Nyholm är en av Superettans bästa mittbackar. Kizil är därför inte förvånad att många klubbar nu visar intresse för den 22-årige försvararen. Enligt uppgifter till Sporten är GIF Sundsvall en av klubbarna som visat intresse.

Annons

Nyholm, som var avstängd när Dalkurd i går vann mot Ljungskile med 4–1, har fått ögonen på sig från många håll efter sin succéartade inledning av superettan. För GT.se bekräftar Nyholm att han varit i kontakt med svenska storklubbar, bland annat IFK Göteborg och sportchefen Mats Gren.

– Jag har träffat Mats Gren, det har jag gjort. Klart det vore intressant att gå till Blåvitt. Stockholmsklubbar har också hört av sig. Det är kul att det finns intresse. Men vi har inte fattat något beslut ännu, säger Jesper Nyholm till GT.se.

Jesper Nyholm har gjort starka insatser under sina 17 superettastarter i år. Nu rycker många klubbar i 22-åringen.

Läs också: Dags för derby – då hyllar GIF:s sportchef Östersund: "Stöttar varandra till 100 procent"

Mats Gren menar att en övergång för Nyholm från Dalkurd till IFK Göteborg inte skulle vara aktuell i dagsläget.

– Definitivt ingen mittback nu, säger Gren i samma artikel.

Dalkurds sportchef Adil Kizil menar däremot att han känner till intresset för Nyholm från både "Blåvitt" och andra klubbar.

– Jag vet att Blåvitt varit här och tittat på våra matcher, men jag har inte varit i kontakt med dem. Fem–sex klubbar följer Jesper och det är inte förvånande. Han är seriens snabbaste mittback och också en av de bästa. För mig är han en allsvensk spelare redan i dag, säger Kizil till GT.se.

Enligt uppgifter till Sporten har även GIF Sundsvall haft ögonen på Jesper Nyholm under längre tid. Nyholm har ett utgående kontrakt och diskussioner om hans framtid i klubben förs, enligt Kizil.

– Självklart har vi pratat förlängning men man får förstå spelaren också.

Läs också: Pa Dibba tar avsked – men frågetecknen kvarstår och oroar inför derbyt

Mer läsning

Annons