Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog Adeyinka vägen?

/

Minns ni Michael Adeyinka? GIF-förvärvet som försvann — och som vi knappast lär se igen. — Jag skulle tro att det är fifty-fifty att han kommer tillbaka till oss, säger Urban Hagblom.

Annons
Mot Kalmar startade såväl Elias Storm som Ali Gerba, medan Tomas Backman fanns på avbytarbänken.
Så mitt i säsongen-värvningarna är med och bidrar i GIF Sundsvall.
Annat är det med merparten av spelarna som värvades inför den här säsongen.
Av kvartetten Linus Johansson, Donatas Vencevicius, Michael Adeyinka och Edib Kurtovic så är det bara den förstnämnde som funnits med i 16-mannatruppen i de två senaste matcherna.
Vencevicius och Kurtovic är förpassade till läktaren då de inte anses platsa medan det är än värre med nigerianen Adeyinka.
Han lämnade Sundsvall för två månader sedan för spel i U20-VM.
Än i dag har ingen sett skymten av honom i Sverige.
Han fick vara hemma på semester efter VM, för att sedan komma tillbaka hit. Han har också arbets- och uppehållstillstånd i Sverige. Problemet är de nigerianska myndigheter som inte ger honom tillåtelse att lämna landet, berättar Urban Hagblom.
Han fortsätter:
Det har varit en heltidssysselsättning i en och en halv vecka för att få ordning på detta, men det är inte så lätt att kommunicera med myndigheterna i Nigeria.
Adeyinka har gjort blott 16 minuter i Allsvenskan, då han hoppade in mot Halmstad den 10 maj.
Som det ser ut blir det inte mer.
Det är svårt att säga i dag om han kommer hit något mer. Hans kontrakt går ut den sista september, så han måste vara på plats snart annars är det ingen idé, säger Hagblom.
Den 20-årige mittfältaren är avlönad under tiden hemma i Nigeria och enligt Giffarnas klubbchef vill Adeyinka tillbaka till Sundsvall så fort som möjligt.
Han vill komma till oss omgående och spela här.
Men mycket talar för att en kvarts spel var allt Michael Adeyinka bidrog med till GIF Sundsvall.

Mer läsning

Annons