Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robin Nilsberth lämnade moderklubben Granlo – blev svensk mästare direkt med Storvreta

/
  • Granloprodukten Robin NIlsbert hade vunnit JSM, VM-guld och utsetts till årets spelare tidigare under karriären. På lördagen fick han höja SM-bucklan för första gången.

Robin Nilsberth fick det han ville ha när han lämnade Granlo BK.
Ett SM-guld.
– Det är hur häftigt som helst, säger Nilsberth kort efter matchen.
Storvreta vann finalen mot Linköping med 5–4.

Annons

Landslagsbacken från Sundsvall lämnade moderklubben Granlo BK inför den gångna säsongen. Valet föll på Storvreta och på lördagen tog Robin Nilsberth den titel han längtat efter.

Efter finalsegern mot Linköping är Sundsvallsonen svensk mästare.

– Jag håller på att raka av mig slutspelskägget just nu, säger en lycklig Nilsberth när vi når honom på lördagskvällen.

– Det här är fantastiskt så klart, hur häftigt som helst. När jag skrev på för Storvreta för precis ett år sedan så var det här målet. Nu är jag här och det är häftigt.

Det såg ut som att Linköpings Martin Karlsson hade avgjort när han satte 4–3 i inledningen av den sista perioden – men då svängde innebandyfinalen igen.

Storvretas Albin Sjögren petade in 4–4 och 10.17 in i tredje perioden avgjorde tvåmålsskytten Mattias Samuelsson.

– Vi var missnöjda efter den första perioden trots att vi ledde med 2–0. Vi gör egentligen ingen bra match sett över 60 minuter och vi kom inte upp i den nivå som vi kan. Det är det som är häftigt med det här laget också, att vi har det som krävs för att vinna matcherna ändå. Det är enorm glädje just nu, säger Robin Nilsberth.

Efter slutsignalen vrålade 27-åringen ikapp med sina lagkamrater framför publiken i Tele2 Arena i Stockholm. 18 166 åskådare såg matchen och det är världsrekord i innebandysammanhang.

– Det jag minns som starkast är att Alexander Rudd fick bollen i vänster hörn när det var 30 sekunder kvar. Han ska slå en långboll, men får en "socket" på golfspråk och träffar Viktor Klinsten (målvakt). Vi får bollen ändå till slut och nu efteråt kan man ju garva åt det.

Hur var det efter slutsignalen?

– Enorm glädje och vi fick fira med fans och mina nära och kära som var på plats. Nu gör vi oss redo för banketten och det kommer att bli mycket firande. Så här nära inpå så är det overkligt. Vi har spelat ett år tillsammans och att få avsluta på det här sättet. Vi kände under slutspelet att vi sattes på alla prov, men vi hade inte behövt vända en match. Det fick vi göra i finalen. Vi har haft som motto att allt kan hända och det har det gjort.

Hur rankar du det här i din karriär?

– Det är svårt att säga så här direkt. JSM-guldet med Granlo kommer alltid vara extrem speciellt. Då lirade man med grabbarna som man spelat en hel barndom med. VM-gulden är en stor stolhet. Ett SM-guld är en helt annan grej. Man har krigat en hel försäsong, träningsmatcher och slutspel. Och så avslutar man det med en SM-final.

Vad händer nu?

– Det blir fest hela natten lång. Ingen kan svara på vad som kommer hända. Sedan är det mottagning i Uppsala i morgon, säger Nilsberth, svenske mästaren.

■■ För mer sportnyheter från Medelpad, klicka här – och följ ST-sporten på Facebook.

Annons