Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supertalangen Jonathan Dahlén om framtiden – då vill han ta ett beslut

Han avslutade säsongen med två mål och var glödhet inför NHL-scouterna på läktarplats.
Nu ska Jonathan Dahlén summera tankarna och ta ett beslut om framtiden.
Här berättar han om hur han resonerar kring draften, SHL – och en eventuell fortsättning i Timrå IK.
– Jag och agenten Uffe ska se över alternativen, säger han.

Annons

Efter sista matchen i slutspelsserien kommer Per Hallin gåendes utanför omklädningsrummet samtidigt som Jonathan Dahlén blir intervjuad.

"Hängde du två i dag igen. Nu måste han ha vunnit skytteligan", ropar Hallin som precis avslutat sin sista Timråmatch i karriären.

Läs mer: Supertalangens hyllning till Per Hallin

Och visst vann han den, med sex mål var Jonathan Dahlén målbäst i serien och avslutade med dubbla mål framför NHL-scouterna som var på plats i Timrå Isstadion.

– Jag hade en aning om att det skulle vara många scouter på plats i dag, då vill man stärka sina aktier, säger Dahlén.

Timråtalangen kan summera en säsong där han slagit igenom ordentligt, och nu är han högvilt inför nästa säsong.

– Jag har J20-matcher nästa vecka, sedan semester. Då ska jag och agenten Uffe (Dahlén, pappa) sätta oss ned och se över alla alternativ, säger Dahlén den yngre med ett leende.

Hur tänker du kring framtiden?

– Det jag bestämt är att jag håller det här alternativet med Timrå öppet, det är ett högaktuellt alternativ. Det är ett fantastiskt ställe att vara på. Samtidigt vet jag inte alla alternativ förrän efter draften.

Jonathan Dahlén draftas till sommaren och lär inte ta ett beslut innan dess.

– Det troliga är att jag väntar in draften och sedan bestämmer mig. Vill något lag skriva med mig redan nu får vi se, i så fall bestämmer ju dem. Men det är också en sak vi får utvärdera.

Läs mer: Jonathan Dahlén svarar på ryktena om Frölunda

Hur tänker du kring SHL?

– Jag är en spelare som ska spela i första- eller andrakedjan och framåt. I så fall skulle jag behöva en sådan roll i SHL, och är inte det aktuellt är Timrå självklart ett riktigt bra alternativ för att fortsätta utvecklas och få en bärande roll som i år.

Hur ser du på säsongen som varit?

– Det har varit en bra säsong. Jag har fått bra förtroende av tränarna och då är det lätt att utvecklas. Jag har växt in i det mer och mer och spelat min bästa hockey de sista 17-20 matcherna och producerat. Det har varit en säsong där jag utvecklats mer och mer.

Läs mer: Hemligheten bakom Jonathan Dahléns explosion