Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Susanne Fellbrink sätter upp show i jul – utan jultema

När alla sätter upp julshower i parti och minut gör Susanne Fellbrink tvärtom med sin nya show tillsammans med Stars 4 U på Våningen.
I morgon har hennes 60-talsshow premiär – utan en enda julsång.
- Julen är redan så överexploaterad. Det är inte kul om man kräks på julen långt innan julafton så vi vill bjuda på något annat, säger Susanne Fellbrink.

Julshowerna avlöser varandra och är numera en lika given tradition som julskinka och Kalle Anka. Susanne Fellbrink på Våningen i Sundsvall går mot strömmen - och sätter upp en show helt utan jultoner.

- Vi har inte ens julbord. Jag tror folk får så mycket julmusik överallt annars. Vårt fokus är att bjuda på riktigt bra underhållning och att folk ska ha en trevlig kväll, säger Susanne Fellbrink.

I morgon är det premiär för Stars 4 U:s 60-talsshow med ett 60-tal låtar av namn som Beatles, Rolling Stones och Simon & Garfunkel – men nyarrangerade av Stars 4 U själva.

- Vi gör helt egna arrangemang på låtarna. Så en Stoneslåt kan bli en visa, Beatles kan låta hårdrock i vår show. Däremot kör vi Simon & Garfunkel precis som originalet för att de är så otroligt bra.

Den massiva lågkonjunktur som råder märks inte av på efterfrågan. Redan nu är mycket bokat till de elva shower som sätts upp fram till 20 december.

- Det finns biljetter kvar men vi har ungefär 2000 bokningar redan vilket känns jättekul.

Idén till showen fick Susanne i somras när hon hörde en gammal 60-talsdänga på radion.

- Det var då allt drog igång. Jag började lyssna på en massa låtar från den perioden och bestämde mig för att köra på det temat i årets show. Det finns så oerhört mycket bra musik från det decenniet.

Samtliga i årets uppsättning av Stars 4 U är födda på 60-talet. De utgörs – förutom sångerskan Susanne Fellbrink - av Ola Forsberg, trummor, Tompa Engberg, gitarr, Leif Persson, bas, solisten Jocke Svalberg, som också spelar keyboard och sångerskan Lilian Bokestig.

- Alla i bandet har Sundsvallskoppling utom Jocke. Jag har alltid prioriterat Sundsvallsmusiker och satt en ära i att använda dem. Dels för att det finns så många duktiga här och dels för att jag tycker att man ska stödja de lokala musiker som finns så att de har större chans att livnära sig på musiken, säger Susanne Fellbrink.

Magnus Wiklund

Fotnot: I morgon har Susanne Fellbrinks nya show premiär på Våningen i Sundsvall – garanterat utan jultema.