Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sushiporslin, miljövänlig textil och "Don Draper-glas" – här är 12 detaljer som piffar upp köket

Bostadspuls har kollat in butikerna och letat fram inredningsdetaljer till köket – både praktiska sådana och några mer för ögats skull.

1. Glas med tyngd

Häll i whisky (alternativt äppedricka) och låtsas att du är Don Draper (eller Betty Draper) i tv-serien "Mad Men". Dricksglas "Karat" från Åhléns, 69 kronor.

2. Stilrent till japansk mat

Så ska man bara orka plocka upp sushin från plastförpackningen och lägga på här i stället. Men det kan det vara värt. Sushitallrik och soyaskål från House Doctor, 279 respektive 59 kronor.

3. Mät pastan

Har man någonsin lyckats koka rätt mängd spagetti liksom? (Det går förresten att frysa in kokad spagetti) Spagettimått i mässing från Hemtex, 59 kronor.

4. Vackert bruksföremål

Borstarna från Iris hantverk finns i många olika versioner. De görs av synskadade hantverkare bland annat i Enskede i Stockholm. Den här rotfruktsborsten heter "Björk" och finns bland annat på Hemtex, 190 kronor.

5. En skön stol för långa middagar

Den här liknar stolarna som min mormor och morfar hade. Om du har mycket vitt hemma kan trästolar ge ett varmare intryck i rummet. Snyggt blir det också. Stol "Sixten", 1 495 kronor på Mio.

Läs också: 18 inredningsdetaljer som är FÖR trendiga

6. Het mat

City Trivet grytunderlägg, finns även andra städer. Men det är klart man ska ha Sundsvall. Finns bland annat på Royal design.

7. Förvaring

Naturmaterial som kork fortsätter att trenda. Om jag behövde förvaringsburkar skulle jag sikta på de här. Burk "Sinnerlig" 129 kronor på Ikea.

8. Servera någon annanstans

Man kan aldrig ha för många snygga brickor eller? Bricka "Blume", 79 kronor på Mio.

9. Duka

Själv är jag för lat för att använda tabletter. Man måste ju göra rent dem efteråt. Men de här var charmiga! Tablett i hampa, 59 kronor på Åhléns.

10. Porslin att leva med

Äger du en vingård i södra Europa eller vill du låstas att du gör det? Porslin från Mateus kanske är din grej. Finns i olika storlekar och färger bland annat hos Rummet i Sundsvall.

11. Textil med miljötanke

Den här handduken är gjord av 65 procent ekologiskt odlad bomull och 35 procent återvunna PET-flaskor. 39 kronor hos Lagerhaus.

12. Drömbordet

En dag ska jag äga ett matbord i "driftved-stil". De svider oftast lite i plånboken, men det får man förstå. Det här heter "Elmwood" från Newport. 14 000 kronor.