Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svag herrtrupp kunde inte konkurrera i kvalet

Rikard Grips förväntningar på herrtruppen var inför tävlingsstarten låg. Och det blev få överraskningar i sprintkvalet: Emil Jönsson och Teodor Peterson tog sig vidare, Richardsson föll igenom.

Det är inte den starkaste truppen som Sverige ställer upp med på herrsidan i Ruka. Men Emil Jönsson gjorde sitt i kvalet. Inte oväntat var det norskt i topp med Pål Golberg som snabbaste man i mål. Jönssons känslomässigt största konkurrent, Petter Northug, var snabbare än Jönsson in i mål och lade sig på en nionde plats, en placering före Jönsson. Det är upplagt för finaldramatik mellan dem när finalerna drar i gång vid lunchtid i dag.

Konkurrensen är betydligt bredare på herr- än damsidan och långloppslöparen Daniel Richardsson hade svårt att hänga med, troligen med tanke på den nya träningsregimen som inte är anpassad efter sprint, och lade sig långt ner i resultatlistorna. Däremot stod Anton Lindblad, Sollefteå, för en fin överraskning. 25-åringen lade sig på en 37:e plats, jämte Anders Svanebo.

Vidare till finalerna som körs vid lunchtid på fredagen är det alltså Emil Jönsson och Teodor Peterson som står för den svenska fägringen.

De svenska herrarnas placeringar:

10) Emil Jönsson

24) Teodor Peterson

38) Anton Lindblad

38) Anders Svanebo

62) Jens Burman

65) Simon Andersson

69) Martin Johansson

78) Daniel Richardsson

81) Karl-Johan Westberg

Följ allt som händer i helgens världcuptävlingar här:

Skidguiden - se alla resultat och TV-tider från världscuperna

Läs också:

Richardsson om dödsolyckan: "Motgångar gör en starkare"

Nilsson bästa svenska i kvalet - Rydqvist, Öberg och Wikén ute

Här är truppen till världscupen i Ruka

Åsarnaåkare får oväntad chans i Ruka

Hanna Erikssons tuffa väg tillbaka

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Pengarusning i Kuusamo: Kalla kan ta hem storkovan

TV: Vem vill du helst slå och varför? Se stjärnornas svar här