Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svägerskor som fixar gröna festen – här är de privata arrangemang som är populärast just nu

Just nu är det högsäsong för sommarens alla privata fester.
– Bröllop och möhippor är det som är mest aktuellt nu och vi jobbar för att kunden ska få den perfekta dagen, säger Kristina Söderström, eventkoordinator och delägare i eventföretaget Festen & Resten.

Annons

Att företag och privatpersoner tar hjälp med sina fester och event blir allt vanligare.

Sundsvallsföretaget som öppnade sina portar vid järnvägsstationen förra sommaren, har hunnit med att arrangera både privatfester, såsom bröllop, babyshower och barnkalas och företagsevent med hållbarhet som en röd tråd i planeringen.

– Vi vill visa att det inte finns någon motsättning i att skapa effektfulla events och att tänka på hållbarhet. Det kändes naturligt för oss att tillföra den aspekten, eftersom det är en del av våra personliga värderingar, säger Christine Granholm, grafisk formgivare och delägare.

Av miljöskäl hyr tjejerna ut sina festartiklar istället för att sälja dem.

– Alla behöver ju exempelvis inte köpa 100 stolsöverdrag till sin fest; man kan istället hyra dem av oss, så tvättar vi dem och hyr sedan ut dem igen.  Vi satsar medvetet på produkter av bra material som håller länge. Det blir billigare för kunden och bättre för miljön. Vi märker att många söker bättre alternativ, inte minst till barnkalas, säger Christine Granholm.

Mest populärt är temafester som till exempel ett James Bondtema eller ett rustikt bröllop. Om det är barnkalas så kan det vara fotboll, Star Wars eller piratkalas som gäller.

– Kunden säger romantiskt, stilrent eller Frosttema och utifrån det bygger vi upp en miljö, med rekvisita, musik, dessertbord eller sagoberättare, helt utifrån önskemål, säger Kristina Söderström.

I den gamla järnvägsbyggnaden har det nu inretts rum för workshops, kundmöten och showroom. När det är workshops kan man till exempel lära sig att göra ätbara blommor till tårtor och bakverk eller tillverka dekorationer till sin egen fest. Först ut i de nya lokalerna är en möhippa till helgen.

– Till hösten kommer vi att arbeta mer med kurser och workshops i våra egna lokaler och företagsevent, säger Christine Granholm.

Annons