Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svälj stoltheten och samarbeta över blocken – vi bryr oss inte om vilka som gör vad

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Vi ser allt mer hur de demokratiska värderingarna slits isär. Där de etablerade partierna blir allt mer ifrågasatta av befolkningen som i sin tur leder till att den öppenhet och tillit vi har till varandra slits isär. Som inte bara resulterar i en polariserad politiskt debatt - utan även ett polariserat samhälle, vilket resulterar i att det parti som samtliga partier öppet deklarerat att de inte kan tänkas samarbeta med - Sverigedemokraterna – gynnas. 

När man följer den politiska debatten märker man hur låst det är mellan de rödgröna och Alliansen. Men i undertecknads perspektiv är koalitionsblocken nyckeln - tillsammans. För ingen kan undgå de samhällsproblem som Sverige redan står inuti och inför. Men i stället för att lösa dessa problem - tillsammans - väljer partierna att snarare skylla på varandra om vilka som har orsakat problemen. När lösningen stavas pragmatism, med andra ord partierna skulle kunna lösa problemen gemensamt med blocköverskridande uppgörelser i sakfrågor. För i grund och botten vill samtliga partier lösa bostadskrisen, vårdköerna, kriminaliteten, arbetslösheten, klimathotet, flyktingfrågan etcetera.

Befolkningen förväntar sig lösningar och inte låsningar av er politiker.

När undertecknad betonar pragmatism ligger betoning på samarbete genom att svälja den stolthet som partierna har, genom att bygga upp ett sammanhållet samhälle. Där vi tillsammans löser det polariserade samhälle som växer fram – och kommer fortsätta växa om inget händer. Befolkningen förväntar sig lösningar och inte låsningar av er politiker, där befolkningen i grund och botten inte bryr sig nämnvärt vilka som gör vad, utan det primära är att de företrädare som röstas fram i demokratiska val även prioriterar de som har röstat fram dem.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Undertecknad vill framhäva att samarbete mellan blocken i allt större utsträckning måste ske. Där Socialdemokraterna och Moderaterna bör gå i täten för detta samarbete. Ni är de bärande partierna, vilket primärt gör er till lösningen.

Det här riktas till partierna på samtliga nivåer.

Fritänkande student

Läs också:

► [+] Sundsvalls politiker ger svar om samarbeten efter valet: ”Aldrig med Sverigedemokraterna”

Efter femtio år som trogen Sosse har jag fått nog – nu tar jag mitt ansvar och röstar på SD

Sju skäl att inte rösta på Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel