Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svanebo överlägsen i Södra berget runt, runt, runt ...

Världscupkonkurrenterna körde den klassiska femmilen i Holmenkollen.
Anders Svanebo snurrade och sicksackade sig runt bland barn och motionärer hemma på Södra berget.
– Det var en rolig genomkörare på hemmaplan, säger han och siktar mot världscuptävlingarna i Falun nästa helg.

Annons

I stället för den ordinarie sträckningen med två 20-kilometersslingor tvingades arrangörerna tänka om.

Det blev 16 varv på konstsnöslingan i stället. 16 2,5-kilometersvarv.

– Men de kommentarer vi fått är ändå positiva, åkarna tycker att det är roligt att det blev tävling och nästan 200 kom till start, säger Rune Lindström från arrangörsklubben Sundsvalls OK.

Anders Svanebo visade snabbt sin klass. Han hade sällskap till den första varvningen, sedan lämnade han de andra bakom sig, men var ändå aldrig ensam i spåret.

Det blev fyra snurriga mil med ständiga omkörningar.

– Det kändes bra för mig och det börjar kännas bättre efter sjukdomsperioden. SM var bra även om det inte var någon solskenshistoria resultatmässigt, säger Svanebo.

– Det är kul att tävla på hemmaplan, men jag tycker lite synd om motionärerna. Det blir så otroligt många varv i en sådan här tävling och spåren var inte bra på slutet, säger han och är lite kritisk mot arrangörerna.

– Jag har kört minst 15 mil i Sundsvall de senaste dagarna och bara någon mil i elljusslingan, nog borde det att ha gått att köra lite andra slingor och inte bara 2,5 kilometer runt runt.

Hade du koll på alla varv?

– Jag hade någon som stod och räknade åt mig och så hade jag lite koll på klockan på hur långt jag hade åkt, så det var ganska lugnt. Sedan blev det lite inspirerande att försöka varva alla, jag varvade alla utom han som kom tvåa, säger Anders Svanebo.

Tvåa kom Erik Viklund från Bondsjöhöjden och trea blev John Maritz från Broby GoIF.

I herrar 20 kilometer blev det triss i Stockvik. Fredrik Arnberg vann före Jacob Stark och Kevin Cutts.

I damklassens fyramilslopp vann Sofie Jonsson från Hudiksvall före Jessica Häggqvist (Bondsjöhöjden) och Catrin Dalfors (Stockvik).

I damer 20 kilometer blev det dubbelt Stockvik i topp. Jessica Ericsson vann före Marie-Helen Söderman.

Läs mer: Här finns de fullständiga resultatlistorna.