Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svanebo uttagen trots frågetecknet – här är truppen till Tour de ski

Anders Svanebo får inte fira jul tillsammans med sambon Charlotte Kalla och övriga landslagsstjärnor. Men han fanns däremot med i den trupp till Tour de ski som presenterades under tisdagseftermiddagen.

Läs också: Efter Svanebos förkylning – inget julfirande med Charlotte Kalla och Tour de ski i fara

Som vi tidigare berättat firar Stockvikåkaren fått vända hem till Sundsvall för julfirandet. Han sa då också att han inte visste om han skulle bli uttagen i truppen till Tour de ski, men under tisdagseftermiddagen fanns Svanebos namn med som en av åtta herråkare i den svenska truppen.

I truppen saknas Marcus Hellner, som tvingades lämna återbud under tisdagen. Det finns också fortfarande några osäkra kort i herrtruppen.

– Martin är igång med lätt träning efter att ha varit rejält däckad. Calle går i träning på julafton. Vi kan bara hålla tummarna för att det inte blir några bakslag och att de kommer till Lenzerheide friska, fräscha och hungriga, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Svanebo sa tidigare till Sporten att även han är osäker på om han hinner bli stark nog till starten av tävlingarna, som inleds med sprinttävlingar i schweiziska Lenzerheide på nyårsdagen.

– Först måste jag bli frisk och sedan måste jag ju komma i gång med träningen rätt ordentligt i alla fall. Det handlar om nio tävlingar på tio dagar och det är ju dumt att misslyckas och åka ned och kliva in och köra om man inte är helt förberedd, sa Svanebo tidigare till Sporten.

På damsidan finns som väntat Charlotte Kalla med i truppen. Kalla, som ligger sexa i den totala världscupen inför Tour de ski, jagar den norska kvartetten Johaug, Östberg, Weng och Falla samt landslagskamraten Stina Nilsson i den totala cupen under tävlingarna efter nyår.

Läs mer: Ingen klättring av Svanebo – Johnsrud Sundby helt överlägsen

Så firar de svenska skidstjärnorna jul i Italien